Szerkesztőség
2015.12.20.
Tej és kenyér a bolt légvégeben. Elgondolkodtál már azon miért?
Szerkesztőség
2015.12.19.
Ha azt hiszed, hogy az utastársak a legidegesítőbbek egy hosszú repülőúton, akkor bizonyára nem voltál még stewardess. Nem is gondolnád, hogy milyen nehéz dolguk lehet az utasokkal.
Szerkesztőség
2015.12.19.
Nagyon, de nagyon közeledik a szeretet ünnepe, vagyis az, amely talán a legszebb, egyben az emberiség legősibb ünnepe is. Hangulata, ízei, díszei, fényei, hagyományai gyerekkorunktól kezdve hat ránk, felnőtt életünkben sem kerül el minket ez az életérzés.
Szerkesztőség
2015.12.19.
A @, más néven at, vagy az informatikai szlengben kukac, az e-mail címekben a felhasználónevet választja el a postafiók szolgáltató nevétől.
Szerkesztőség
2015.12.18.
Az ünnepi alkalmak gyöngyöző, gyümölcsöző itala a pezsgő, amelynek gyártás a franciaországi városban, Champagne-ban bontakozott ki. A francia ital és annak elkészítési módozata onnan terjedt el az egész világon, elválaszthatatlan Dom Pérignon bencés szerzetes nevétől is.
Szerkesztőség
2015.12.18.
Nemcsak a felnőttek ünnepi itala a pezsgő. A gyermekek is koccinthatnak különleges alkalmakkor a nekik gyártott gyerekpezsgővel. Olykor még a felnőttek is az alkoholt nem tartalmazó palackból kérnek poharukba tölteni. Mégiscsak pezseg, mégiscsak gyümölcsös ízű, és a pezsgő illúzióját keltő ital.
Szerkesztőség
2015.12.16.
Különleges alkalmak esetén szívesen bontunk pezsgőt. Szeretjük frissítő ízét, a buborékok szánban való zizegését, a gyümölcsös ízt, magát a pezsgőzés hangulatát, ám többségünk nincs tisztában azzal, hogy mit fogyaszt. Vegyünk egy kis pezsgős leckét.
Szerkesztőség
2015.12.16.
Szilveszteri italunk a pezsgő. Sokunk csak leveszi a bolt polcáról, mindegy, csak buborékozzon. Aki azonban jobban ért ehhez a szénsavas italhoz, egyáltalán nem mindegy, hogy mit fogyaszt, valamint az sem, hogy milyen italt ajándékoz. De még a pezsgőhöz jobban értők sem biztos, hogy tudnak mindent az italról.
Szerkesztőség
2015.12.14.
Az emberek leleményesek, ha arról van szó, hogy valaminek az élettartamát meg akarják hosszabbítani. Számos olyan fogás létezik, amellyel megőrizhető a minőség. A gasztronómiában is vannak ilyen módszerek.
Szerkesztőség
2015.12.14.
Az ünnepi fogásokat kellemes italokkal öblítjük le. Az asztalra kerül bor, pezsgő és egyéb. Léteznek olyan szénsavas italok, amelyeket könnyen összekevernek az emberek. Az nem mindegy azonban, hogy a buborékok hogyan kerülnek a palackba.
Szerkesztőség
2015.12.12.
Ha két tárgy vagy lehetőség közül választhatunk, és az egyik vonzóbb, mint a másik, egyértelműen a számunkra kedvezőbb az, amire rábólintunk. Sok esetben, de nem mindig.
Szerkesztőség
2015.12.11.
Az előző részben már megismerhettünk néhány, a pezsgő fogyasztása körüli tennivalót. A stílusos ital fogyasztásához ugyanis érdemes néhány alapvető tudnivalót megismerni. A hűtés, a bontás és a felszolgálás mikéntje még különlegesebbé tehető, ha házigazdaként betartjuk az alábbi teendőket.