Jump to content

Ha unalmas a munkád, van más alternatíva – 3. rész

2018. 01. 28. 17:00

Az átlagember annak örül, ha munkája van, mert akkor nagyobb lehetőség van arra, hogy normális életet biztosítson maga és családja számára. Vannak azonban érdekes munkakörök is, amelyek nincsenek a köztudatban.

Az újabb munkakörökkel vagy meghozzunk a munkakedveteket, vagy épp elvesszük azt. Olyan sosem hallott állásokat találtunk, amelyek vonzóbbak lehetnek, mint a jelenlegi. Vannak azonban olyan munkakörök, amelyek jól fizetnek, de gyanítható, hogy vagy nagyon nagy a felelősség, vagy veszélyes, de valami biztos van a háttérben. Mondjuk a kukacszedő?! Erre az állásra legtöbbünk csakis akkor jelentkezne, ha azt nagyon jól megfizetnék. A kukacokat nem mindenki maga gyűjti össze a horgászathoz. Akik erre nem érnek rá, azok a horgászüzletekben vásárolják meg az élő csalikat. A boltokba azonban úgy kerül, hogy valaki azt összegyűjti.

A taxizás egy elfogadott és ismert tevékenység, sokan élnek is az általuk nyújtott szolgáltatással. Helsinkiben azonban van egy társaság, amely olyan autókat indít az utasokért, amelyekkel nemcsak egyik helyről a másikra juttatja el a vendégeket, de közben még az éneklésre és bulizásra is lehetőségük van. A rendelt taxiba maximum 13 fő fér el, számos dal közül választhatnak és a karaoke taxi már indul is az útjára.

Szó volt már horgászatról, de azt a hagyományos módon értettük. Hollandiában azonban másra szakosodtak egyes horgászok. Valami miatt Amszterdam csatornáiba évente több ezer bicikli kerül. Az arra hivatottak dolga, hogy a vizeket megtisztítsák a rozsdásodó kerékpároktól. Ez egy kerékpárhorgász dolga Hollandiában.

Naponta találkozunk azzal a problémával, hogy ha vásárlásunk végeztével fizetni szeretnénk, sorba kell állnunk. Ha több kassza is nyitva van, akkor szinte biztos oda állunk, amelyik lassabban halad. Japánban erre is kialakult egy munkakör. Vannak olyan önkéntes sort állók, akik arra várnak, hogy valaki igénybe vegye szolgáltatásukat. A vásárló fizet azért, hogy a hivatásos sorban álló segítségével ne kelljen a sor legvégén toporognia.

Üzenetet mindenki írt már, de van, aki ezt hivatásszerűen teszi meg. Méghozzá a szerencse sütikbe kerülő aprócska papírra kerülő üzenetet írja az, aki ezt a munkát vállalja. Sokféle gondolat kerül ki az üzenetírók tollából, és ki tudja, hogy kinek változtatja meg az pár szó az életét?!

Sokan szenvedünk kialvatlanságban, vajon a hivatásos alvók otthon tudnak aludni? Vannak ugyanis olyanok, akiket azért fizetnek meg, hogy aludjanak. Amíg alszanak, addig kutatók vizsgálják agyi tevékenységüket, egészségügyi állapotukat. Vajon a hivatásos alvóknak mindig esti műszakjuk van? Esetleg napközben is aludniuk kell?

A világon mindenhol nagyon sok a házi kedvenc. Márpedig, ha sokan vannak, akkor arra is nagy az esély, hogy elvesznek, eltűnnek, ellopják őket. Erre szakosodva vannak már állati nyomozók, akik felderítik az eltűnt állatokat.

(Forrás: marmalade.hu | umass.edu, slate.com, wisconsingazette.com/képek)