Jump to content

A szépség csak egy dolog, kell valami plusz is a kifutóra - 2. rész

2017. 05. 25. 17:00

Ha azt a szót meghalljuk, hogy modell, vagy manöken, mindenkinek a babaarcú, csont soványra fogyott, aprócska mellű, zörgő csontú hölgyek jutnak az eszünkbe, akik hihetetlen gyorsasággal öltöznek át a színfalak mögött egyik híres ruhakölteményből a másikba.

Folytatjuk a már megkezdett felsorolást azokról a modellekről, akik keresettek és híresek, mégsem nevezhetők klasszikus szépségnek. Van valami bennük, ami mássá, különlegessé teszi őket.

Az albínó személyek bőre hófehér, hajuk szőke, ezért keltenek feltűnést, de a sötét bőrszín szintén feltűnést keltő. Főleg, ha annyira rendkívüli fekete bőrrel születik valaki, mint Khoudia Diop. Nem mindig élvezte hihetetlen fekete bőrének az előnyét. Kislány korában csúfolódás tárgya volt étcsokoládé bőrszíne. Nevezték őt sokféleképp: Sötétke, Éjszaka szülöttje, amely akkoriban nagyon bántotta őt. Manapság azonban profi modellként bátran és büszkén viseli a ráaggatott "Melanin istennő" nevet.

Lola Chuil

Lola Chuilt is fekete bőrszíne teszi még különlegesebbé, mint amilyen. Az amúgy is nagyon szép lányt Fekete Barbie-nak vagy Fekete Hannah Montanának is szokták hívni. Az amerikai modell még tanul, és nyolc nyelven is beszél.

Egy ukrán származású hölgy magas, és vékony, ahogy az a modellektől várható, de arca mégis más, mint amit klasszikus szépségnek kiáltanánk ki. Hatalmas szemeivel vált a kifutó világának különlegességévé. Ezek a nagy szemek teszik olyan egyedivé, hogy olyan márkák felfigyeltek rá, mint Nina Ricci, Givenchy, Yves Saint Laurent.

Aki szeplős, az általában a pokolba kívánja foltjait. Nikia Phoenix is pont így volt a testét borító rengeteg szeplővel, később pedig ez tette híressé. Ha már a Coca Cola reklámarcaként szerepel valaki, és keresett modellé válik, akkor valószínűleg könnyebb a szeplőkkel is megbarátkozni.

A szeplővel másnak is meggyűlt a baja. Milagros Schmoll, argentin modell küzdött szeplőivel, csakhogy ráadásul szemei is távolülőek, míg ajkai nagyon teltek. Az összhatás nem a kívánt modell arcot mutatja. De éppen ezek a pluszok kellettek ahhoz, hogy a divat világában érvényesülni tudjon.

Moffy Gathorne-Hardyt akár klasszikus szépségnek mondhatnánk, de már első ránézésre is feltűnik kancsalsága. A bájos arcon még ennek a szemtengelyferdülésnek is megvan a maga bája, amire a világ is felfigyelt és a fiatal hölgy karrierje ível is felfelé.

A másság veleszületett genetikai rendellenesség formájában is megnyilvánulhat, de még ez sem szabhat gátat a szépségnek. A tolókocsiba kényszerülő, izomdisztrófiában szenvedő Jillian Mercado, vagy a lábak nélkül született Kanya Sesser is a kifutóra jutott.

Carmen Dell’Orefice

A modellek foglalkoztatása véges. Egy bizonyos kor felett már kiöregedettnek számítanak, és egyre kevesebbet foglalkoztatják őket. Ez egyáltalán nem vonatkozik a  85 éves Carmen Dell’Orefice-re, akit rutinja, sejtelmessége, ősz haja csak még különlegesebbé teszi. Nemcsak modellként, de színészként is keresett személy.

(Forrás: marmalade.hu | listal.com, blesk.cz, hellogiggles.com/képek)