Jump to content

9 jel, hogy a munkád rosszat tesz neked

2016. 03. 18. 23:16

Az ellenséges munkakörnyezet gyakran nagyon nem tesz jót nekünk, sőt, egyes esetekben depresszióhoz is vezethet. Ne akkor kezdd el kutatni a jeleit, amikor már késő.

Mindenkinek vannak nehéz napjai a munkahelyén. Ha viszont minden heted rettegésben telik, vagy nap mint nap a sírás kerülget, akkor valószínűleg súlyosabb a baj.

Íme, néhány jele annak, hogy a munkád tönkreteszi az életed:

  1. Állandóan a munkád jár a fejedben

Emlékeztetőül: a hétköznap este és a hétvége a lazításról kellene, hogy szóljon. Ha úgy érsz haza, hogy egyfolytában csak azt a meetinget játszod le a fejedben újra és újra, ami elég rosszul sült el, vagy azon jár az agyad, hogy miért nem akarsz holnap felkelni, akkor az elég rossz hatással van a magánéletedre. Az állandó tépelődés kapcsolatba hozható a depresszió kialakulásával, és megakadályozza azt, hogy kiegyensúlyozott életet éljünk.

  1. Rengeteget panaszkodsz

Ha tényleg nagyon nyomorultul érzed magad a munkahelyeden, sok időt tölthetsz azzal, hogy ezt megoszd a barátaiddal és a családoddal. Vagy éppen bárkivel, aki meghallgat. Pillanatnyilag jól esik kiönteni a szíved valakinek, viszont mentálisan nagyon legyengít.

  1. A kollégákkal töltött csapatépítők inkább fárasztóak

A fárasztó „csapatépítőket” jobb kerülni, ha túlságosan kimerítő a kollégákkal való társalgás. Ha esetleg teljesen el akarsz zárkózni, ebédelj az íróasztalodnál, és ne menj ki a többiekkel.

  1. Túlzottan negatív a munkádhoz való hozzáállás

Ha a rosszkedv folyamatos, akkor állandóan negatívan látod majd a munkahelyed. Olyan gondolatok járnak majd a fejedben, mint „sosem fognak előléptetni”, vagy „mindig leszólnak”. Ezzel csak még rosszabb lesz a helyzet, szóval hagyd abba.

  1. Fizikai tüneteket produkálsz

A hosszan tartó depresszió nem csak a lélek tesz rosszat, hanem a testnek is. Néhány esetben olyan tüneteket produkál, mint a hasfájás, fejfájás, vagy egyéb panaszok. Sőt, az immunrendszerünk is legyengülhet, ami egyéb megbetegedésekhez vezethet.

  1. Ingerlékennyé válsz

Ha a munkád boldogtalanná tesz, nagyon könnyen elveszítheted a türelmed, és a munkatársak ártatlan kérdései miatt is dührohamot kapsz.

  1. Beteget jelentesz – csak hogy otthon maradhass

Ekkorra a munkahelyi stressz olyan méreteket ölt, hogy a munkakerülők tulajdonságait kezded el felvenni. Érthető, hogy nem akarsz bemenni, ha egyre csak rosszabbul érzed magad.

  1. Már nem érdekel a teljesítményed

A folytonos halogatás, a távolmaradás és a hanyag munkavégzés mindannak a jele, hogy teljesen elvesztetted a munkád iránti érdeklődésedet. Ennek következményeként persze kezdenek valóra válni sötét jóslataid.

  1. Vasárnapi rosszkedv

Már vasárnap délután elkezded magad rosszul érezni amiatt, hogy másnap már megint kezdődik elölről a munkahelyi rémálom. Ahogy közeledik a hétfő, ideges, túlterhelt, vagy egyszerűen csak szomorú leszel.

 

Forrás: www.independent.co.uk

Fotó: pixabay.com