Jump to content

Így használd a testbeszédet az állásinterjún!

2016. 02. 09. 22:47

Állást keresel? Begyakorolhatod az összes tipikus kérdést és apácának is öltözhetsz, ha nem küldesz pozitív üzenetet a testbeszédeddel, nem fogod megkapni az áhított állást.

Amikor interjúztatnak minket, tulajdonképpen két beszéd zajlik egyszerre: az egyik a szánkból jön, a másik pedig a testünk által. Ha az, amit mondunk nincs összhangban testbeszédünkkel, akkor a külvilág a testünk által közvetített üzeneteket részesíti előnyben. Íme, néhány tipp, amellyel azt üzenjük a munkáltatónak, hogy minket alkalmazzon.

  1. Vegyünk fel olyan pózt, amitől erősnek érezzük magunkat

Érkezzünk kicsit korábban a helyszínre, és vegyük az irányt a mosdó felé. Álljunk meg a tükör előtt és két percen keresztül álljunk olyan pózban, amely mondjuk egy szuperhősére hasonlít! Ez önmagában eléggé vicces lehet, de ha tényleg erősnek és magabiztosnak érezzük magunkat tőle, azt a külvilág is érzékelni fogja.

  1. Inkább az újságot böngésszük, ne a kütyüt

Amikor éppen arra várunk, hogy ránk kerüljön a sor egy állásinterjún, akkor semmiképp se a Facebook hírfolyamot vagy az üzeneteinket görgessük, inkább kapcsoljuk ki! Ha a közelünkben van egy újság vagy magazin, inkább lapozgassuk azt, legalább nem fogunk görnyedten ülni közben.

  1. Tudni kell „jól” mosolyogni

Egy diszkrét mosollyal nagyon sokat nyerhetünk, csupán egy feltételnek kell megfelelnie: legyen őszinte! Egy hamis mosolyt sokkal könnyebb kiszúrni, mint hinnénk.

  1. Tökéletesítsd a kézfogást

A kézfogásod legyen erős és határozott, közben pedig nézz a másik fél szemébe. Azonban vigyázzunk, hogy ne bámészkodjunk túl sokáig, mert azzal negatív hatást váltunk ki.

  1. Nyugodtan gesztikulálj

Ha gesztikulálni szeretnél, csak rajta! Nem kell erőszakkal lekötözni a kezeidet, attól csak frusztráltabb leszel. A testbeszédhez ez is hozzátartozik, mellesleg segít kifejezni önmagunkat. Persze azért túlzásba ne vigyük.

 

motto.time.com

Fotó: www.flickr.com