Jump to content

Még hogy a nők nem nézik a foci-vb-t!

2014. 06. 16. 12:03

Tévedés, hogy a foci vb minden nő számára átok, a korábbi hasonló világversenyek iránt a magyar hölgyek kétharmada érdeklődött, 6 százalékuk pedig a két évvel ezelőtti Európa-bajnokság összes meccsét végignézte.

Újabb sztereotípiát kell átadni a múltnak: a csütörtök óta tartó fociőrület elől csak a nők kisebbik része menekül ki a világból. A többség, ha nem is mindig, de a legnagyobb labdarúgó-események, a kétévente esedékes világ-, illetve Európa-bajnokság iránt érdeklődik, s szép számmal akadnak olyanok, akik minden meccset megnéznek vagy legalább is törekednek rá. Köztük például Janza Kata operett-énekesnő, aki már többször is nyílt színen bevallotta, hogy él-hal a futballért, képes még az előadások szüneteiben is a képernyő elé rohanni.

A tévékultúra fejlődése, különösen a HD-minőség megjelenése egyre több hölgyet ültet a képernyő elé, hogy gyönyörködjön a ma már a néhány évtizeddel ezelőttihez képest amúgy is jóval kisportoltabb felsőtestű focistákban.

Sok nő – a Medián közvélemény-kutató által megkérdezettek negyede – ugyanakkor azért is érdeklődik a mostani brazíliaihoz hasonló világesemény iránt, mert annak oldalvizén focirajongó párjukkal is többet lehetnek. Különösen, ha azok a legfanatikusabbak közé tartoznak, így ugyanis aligha van más esély velük kontaktusba kerülni.

További 17 százalék viszont azért várta repesve két éve a foci-EB-t, mert így legalább a szokásosnál hosszabb kimenőt kapott férjétől, betehetett egy mosást, kivasalhatta a ruhákat, beülhetett a barátnőjével egy italra, vagy találhatott magának egy megértő, a futball iránt nem érdeklődő férfit.

(Fotó: blogs.reuters.com)