Jump to content

A sikeres, boldog élet kulcsa

2014. 05. 06. 15:41

Segíts magadon, az Isten is megsegít, tartja a mondás. Való igaz, sok mindent tehetünk mi magunk is azért, hogy többre vigyük, sikeresebbek és elégedettebbek legyünk, hiszen a legnagyobb akadály sokszor önmagunk legyőzése.

Lássuk, mit is kell tennie annak az érdekében, hogy sikeresebb legyen?

-Keressen új élményeket!

Az ember gyakran benneragad a rutinban, és csak olyan dolgokat csinál, amikről biztosan tudja, hogy szereti. Ettől viszont nem fog tudni tovább fejlődni! Keressen magának új kihívásokat, próbáljon ki új dolgokat, ismerkedjen meg más emberekkel, kultúrákkal!

-Hagyja maga mögött az elvárásokat!

Az elvárások, előítéletek legtöbbször csak csalódást okoznak. Próbáljon meg ehelyett friss lélekkel, nyitott szellemmel belemenni új helyzetekbe! Így nemcsak csalódni nem fog, de a világ sokkal szélesebb spektrumát lesz képes befogadni.

-Tisztelje a másikat!

Ki mint vet, úgy arat. Ha ön is tisztelettel és segítőkészen fordul a világ felé, egészen biztos, hogy ugyanezt fogja visszakapni is. Ne ítéljen hamar, hogy ne ítéltessen! A siker egyik záloga, hogy tudjunk kérni, és kapjunk hatékony segítséget másoktól, ezt pedig csak nyitott szívvel lehet megtenni.

-Adjon is, ne csak kapjon!

Ahogy Önnek is szüksége van mások segítségére, úgy Önre is számítanak sokan. Ha úgy érzi, valakinek jól jönne a támogatása, ne habozzon segítő kezet nyújtani.

-Ünnepelje meg a sikereit!

Bármilyen aprók is legyenek. Az embernek időről időre szüksége van arra, hogy hátba veregesse saját magát. Megérdemli! Ünnepleje meg a családtagjaival, vagy a barátaival a sikereit, így mások is részesülhetnek az öröméből, és mindenki boldogabb lesz!

-Ne rágódjon a múlton!

Engedje inkább el! A kudarcainkból legtöbbször többet tanulunk, mint a sikereinkből. Ne felejtse el: csak az nem bukik el soha, aki meg sem próbálja.

(Business Insider, kép: lilyboat.me)