Jump to content

„Gyűlölöm a munkám! Gyűlölöm a munkám!”

2014. 04. 10. 11:13

Ha az ember hosszú távon elégedetlen a munkájával, talán az a legokosabb, hogy összeszedi a bátorságát, és vált, hiszen ha nem vagyunk boldogok a pozíciónkban, azzal nem csak a saját lelki és testi egészségünket kockáztatjuk, de hatalmas károkat is okozhatunk. Így járt az a bírósági írnok is, aki rosszkor kezdett el hangot adni elégedettlenségének.

Egy alkoholista Manhattan-i bírósági írnok óriási pusztítást okozott legalább harminc ügy esetében, amikor ahelyett, hogy a tárgyaláson elhangzottakat gépelte volna le hűen, azt írta folymatosan: „Gyűlölöm a munkám. Gyűlölöm a munkám. Gyűlölöm a munkám. Gyűlölöm a munkám.”

Daniel Kochanski azóta nem csak a munkáját veszítette el, hanem számos esetben is kockáztatta az igazszágszolgáltatásást, hiszen a feltételezett elkövetők akár meg is úszhatják a büntetést a kulcsfontosságú bizonyítékok hiányában.

Elképzelhető, hogy így fog járni például az a vádlott is, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy csalási ügyben gyilkos bérelt fel, hogy eltegye láb alól a koronatanút. A kérdéses tárgyalás jegyzőkönyvében azonban nem az elhangzott kérdések és válaszok szerepelnek, csak Kochanski keserű önreflexiója a munkahelyével kapcsolatban, vagy összevissza halandzsázás, amikor az írnok csak találomra ütögette le az írógép billentyűit.

-Még sohasem találkoztam olyan esettel, amikor egyetlen szál törvényszéki írnok ekkora kárt okozott volna. –nyilatkozta keserűen Claudia Trupp a Fellebviteli Főügyészségtől az Independentnek.

Jelenleg is folynak a helyreállító meghallgatások, ahol az egyes esetekben érintetteket újra kihallgatják arról, amire a tárgyalásról emlékeznek.

Családja elbeszéléséből egyébként később kiderült, hogy a bírósági írnok öt évvel ezelőtt vált az alkohol rabjává, amikor úgy érezte, túl nagy nyomás helyeződik rá a munkahelyén.

Mindezek ellenére Daniel Kochanski még mindig váltig állítja, hogy ártatlan az ügyben.

-Még sohasem gépeltem le halandzsát. A munkámat mindig tökéletesen elvégeztem. Az alkoholizmusból pedig elkezdtem kigyógyulni. Júliusban lesz egy éve, hogy tiszta vagyok.

Reméljük, hogy gyűlölt munkahelyének elveszítése ebben segítségére lesz, és ha már nem helyeződik rá nap mint nap óriási nyomás, akkor valóban képes lesz a tökéletes gyógyulás útjára lépni.

(Kép: savemoneytips.com)