Jump to content

Illatozz, de mivel?

2021. 06. 21. 19:00

Az illatok, szagok mindenhol jelen vannak, sőt velünk vannak, hiszen eleve mindenki rendelkezik egy sajátos testszaggal, ami nem jelenti azt, hogy alapból büdösek lennénk. Mégis különféle kozmetikumokkal igyekszünk kellemes illatot árasztani.

Nyáron különösen nagy jelentőséget kap a kellemes illat, hiszen nemcsak lengébben öltözünk, de a hőségnek köszönhetően nagyobb esélyünk van a fokozott izzadásra. A hónaljstiftek, a spray-k, a parfümök és minden más tisztasági szer a kellemes illat megteremtését segíti.

A parfümök között vannak igazán drága termékek is. Igazán az a fontos, hogy megtaláljuk a személyiségünkhöz illő darabot. Ha a megfelelő parfümmel vagyunk befújva, bizonyára magabiztosabban tudunk fellépni is, mert tudjuk, hogy kellemes illat vesz körül.

A nagy hőségben azt javasolják a hozzáértők, hogy az Extrait-féle parfümöket kerüljük. Ezek jellemzően 20-30%-os töménységűek és tartós illatot képviselnek. Nyáron érdemesebb testpermettel vagy gyengébb töménységű parfümöt (EDT – Eau de Toilette, 5-15% töménység, vagy EDC – Eau de Cologne, 2-4%-os töménység) használni.

Az EDT, vagyis az Eau de Toilette ugyan nem arról híres, hogy tartósan képviselteti magát, mint illat, viszont megfizethető, és ha el is illan hamarabb, nyárra az pont tökéletes választás lehet. Érdemes a nyaki részen, a csuklón, a könyök- és térhajlatban vagy a fülek mögött eloszlatni az EDT-t.

Abban mindenki egyet ért, hogy illatos szeretne maradni a kánikula idején is. A parfüm azonban ebben az időszakban nagyon telített és nehéz, míg az EDT-k sokkal könnyebbek, igaz, hogy hamarabb el is illan az illat.

Mégis javasolt, hogy az EDT is a nyár hangulatához igazodjon. Ilyen lehet az édes, virágos illatot közvetítő Eau de Toilette. Nemcsak finom illattál áraszt el, de még nőies is.

Nem lőhetünk mellé azzal a választással sem, ha tengerparti, frissítő illatot választunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)