Jump to content

Mi lehet jó ajándék? – 1. rész

2017. 12. 09. 17:00

Örülünk az ünnepeknek. A december végét imádjuk, mert a szeretet ünnepén végre együtt lehet a család, és még a távol élő rokonokkal is találkozhatunk. A bőséges ételek és a téli szünet mindenkit megörvendeztet, és persze ez az ajándékozás ideje is, amely nem kis fejtörést okozhat. Ebben igyekszünk segíteni.

Az a jó, ha könnyedén megy a vásárlás, mert tudjuk, hogy mivel lephetnénk meg igazán szeretteinket. Akit kevésbé ismerünk, sok mindene van, nehezebb meglepni is. Ha nem is kerítünk olyan hatalmas feneket a karácsonynak, azért mégiscsak úgy illik, hogy valami ajándékkal lepjük meg családtagjainkat, barátainkat. Még van jónéhány napunk arra, hogy bevásároljunk. Akkor azonban sokkal nehezebb a helyzet, ha tanácstalanok vagyunk.

Az ilyen ajándékban bizonytalanok számára kerestünk néhány ötletet, amely talán kiindulási pont lehet ahhoz, hogy mi kerüljön a fa alá.

Olyan meglepetéssel szeretnénk kedveskedni szeretteinknek, amely nemcsak örömet okoz, de egyben hasznos is. Amelyről eszébe jutunk, amikor majd használja, kezébe veszi. Sokszor nem is kell őrült költségekbe merülni azért, hogy valakinek jó ajándékot tudjunk kiválasztani.

Játékot nemcsak gyerekek számára lehet vásárolni. Annak a személynek, akinek már megvan szinte mindene, tanácstalanok vagyunk, hogy milyen tárgynak örülne igazán, de azt tudjuk, hogy igazi társasági ember, akkor egy jól kiválasztott társasjáték igencsak találó lehet. Legyen só dartsról, vagy táblás társasjátékokról, karaoke berendezésről, élményt és örömöt lehet vele okozni, ráadásul többen használhatjátok. Éppen ez a lényege, hogy összehozza a családot, a barátokat. Már az ajándék kibontása után ki lehet próbálni, így jó hangulatban telhetnek az ünnepek, és a téli estéken is elő lehet venni az újonnan kapott játékot.

A legtöbb ember elmaradhatatlan tartozéka az okostelefon. A mini számítógépek nagyban segítik életünket, és teljesen hozzá vagyunk nőve a technikához, hiszen nemcsak a szórakoztatnak, de ügyes-bajos dolgaink egy részét is azon keresztül intézzük el. Ha tovább szeretnénk könnyíteni szeretteink életét, akkor választhatunk olyan kütyüket karácsonyi ajándék gyanánt, amelyek még kényelmesebbé teszik az okostelefonok használatát. Ráadásul össze lehet hangolni a karácsonyt a meleggel is, gondolunk itt a bluetooth-sapkára, amely nemcsak a fejet védi meg a hidegtől, hanem a benne található beépített fülhallgató segítségével a sapka és az okostelefon összekapcsolása után hallgatható a zene, sőt a sapkába beépített mikrofonnak köszönhetően még telefonálásra is alkalmas.

Nagy méreg, ha használat közben merül le a telefon. Ezt mindenki átélhette már, aki használ telefont, és igencsak kellemetlen, ha akkor merülnek le, amikor szükség lenne rá. Még kellemetlenebb a helyzet, ha van nálunk töltő, de hálózati töltésre nincs lehetőségünk. Ilyenkor jön jól a napelemes töltő. A környezettudatosság jegyében ajándékozunk akkor, ha egy ilyen ajándékkal lepjük meg valamelyik szerettünket.

Hallottál már az okoskonnektorról? Ma már sok mindennek van okos változata, így a konnektornak is, amelyet ugyanúgy be kell dugni a hagyományos konnektorba, csatlakoztatni kell az vezeték nélküli otthoni hálózatra, valamint egy alkalmazást kell a telefonra telepíteni. Ha megteszik a szükséges lépéseket, azután bármikor és bárhonnan tölthetővé válik a telefon. Erre képes az okoskonnektor.

A következő cikkünkben tovább kutakodunk ajándékokötletek után.

(Forrás: marmalade.hu | fjackets.com, dhgate.com, pinterest.com/képek)