Jump to content

Híresek és nem anyák

2017. 10. 02. 19:00

A hírnév és a pénz sokak számára egyet jelent a boldogsággal. A boldogsághoz pedig hozzátartozik a kiegyensúlyozott magánélet, amelybe egy szerető társ és egy vagy több gyermek is beletartozik. Csakhogy nem mindenkinek adatott ez meg, vagy nem vállalták fel.

Olyan híres nőkről számolunk most be, akiknek nőiességébe nem tartozott bele az anyaság. Egyesek így akarták, míg másoknak a sors nem engedte meg azt, hogy ne csak híresek, hanem anyák is legyenek.

A nőiesség fontos állomásának tartják az anyaság átélését. Mindig is voltak, most is vannak, és lesznek is köztünk olyan nőtársaink, akiknek valamilyen oknál fogva nem jött össze a gyermekáldás, vagy urambocsánat, de nem is akartak gyermeket sosem. Ítélkezni a legegyszerűbb, de csak kevesen láthatnak bele a gyermektelen nők életébe. Kivéve, ha nem híresek, mert akkor a világ is arról csámcsog, hogy miért nem szült gyermeket.

Ahogyan Jennifer Anistont is állandóan arról faggatják, hogy miért nincs gyermeke, hányat szeretne, milyen nemű gyermekről álmodozik. Sokszor állapítottak meg nála babapocakot, de mindannyiszor tévedtek. Mintha az egész gyermekvállalás arról szólna a sztárok körében, hogy a rajongók kívánságait kielégítsék.

Ahogy az átlagemberek között, úgy a hírességek között is vannak olyan nők, akik egyszerűen nem vállaltak be gyermeket. Cameron Diaz egyike azoknak, aki azt vallja – tegyük hozzá, hogy igaza van –, nagyon nagy felelősség egy gyermeket a világra hozni. Nemcsak kihordani és megszülni nagy munka, de utána jön a nagyja, a felnevelése. Cameron Diaz nem is vállalta, mert elmondása szerint a saját élete mellé nem tudott volna egy másik kis lény életét elképzelni, amiért ugyanolyan felelős.

Liza Minelli sokáig nem mondott le arról, hogy saját gyermeke legyen, azonban az élet úgy alakította, hogy lehetett gyermeke. Gyermek iránti vágyát úgy éli ki, hogy beteg apróságok körül foglalatoskodik.

Portia De Rossi boldog párkapcsolatban él, de mindketten úgy döntöttek, hogy a gyerekvállalás egyik oldalról sem áhított. Még fiatalabb korában élt benne a gyermek iránti vágy, de a korával a vágy is kihunyt belőle. Anyának lenni teljes szívével kell akarnia az embernek. Máshogy bele sem szabad menni. Nos, ezt az állaspontot vallja magáénak Portia De Rossi is. Ahogy Oprah Winfrey is egyenesen meg van arról győződve, hogy ha lennének saját gyermekei, nagyon megszenvedték volna őt, mint anyát.

Dolly Parton énekes- és színésznő nagycsaládban nőtt fel. Sokan voltak testvérek, körülötte mindig voltak gyerekek. Az élet is úgy alakította, hogy habár saját gyermeke nincs, viszont testvérei gyermekeit úgy szereti, mintha sajátjai lennének. Sőt mi több, unokák és dédunokák is születtek a családba, így Dolly Parton is mindnek lehet a mamája, a dédnagymamája.

A Szex és New Yorkból ismert Samantha, vagyis Kim Catrall hasonlóan gondolkodik a gyerekekről, mint filmbéli szerepében, vagyis csak rövid ideig képes élvezni társaságukat. Ehhez képest Renée Zellweger anyaszerepbet átélt már a filmvásznon, de a való világban nem tapasztata sosem.

(Forrás: marmalade.hu | googlefamilyfeud.com, dailymail.co.uk, playbill.com/képek)