Jump to content

Csúcstechnológia, penge vékony, mehet a falra

2017. 07. 15. 19:00

Hogy hová fejlődhet még a technika? Nincs rá megfelelő válasz. A világ változik, benne az emberek is, és folyamatosan azon dolgozunk, hogyan tudnánk újabb és újabb elméletekkel, technikával megválaszolni kérdéseket, és hogyan tudnánk megkönnyíteni saját életünket.

Amiben most vagyunk, amit most nyújt és képvisel a tudomány és a technika világa, az is fikciónak tűnt jó néhány évtizeddel ezelőtt. Ma pedig már benne vagyunk, és olyan találmányokkal, berendezésekkel rukkolnak elő a tudományos szakemberek, amelyeket alig hiszünk el, alig felfogható. Ami régen elképzelhetetlennek tűnt, azt ma már jócskán túlhaladtuk, és keressük az újat. Nemcsak a kérdésekre akarunk válaszokat találni, és nem csak meg szeretnénk életünket könnyíteni a különféle berendezésekkel, de nagy szerepet kapnak azok az eszközök, amelyek plusz élményekkel gazdagíthatják hétköznapjainkat. A különböző szórakoztatásra szánt technikák már szinte mindenki életében jelen vannak. Az egyik legkedveltebb elfoglaltságunk szabadidőnkben a televíziózás. Ennek megfelelően igyekeznek minél nagyszerűbb megoldást találni a tudomány emberei arra, hogy fokozzák az élményt. Már jó ideje megjelentek a lapos televíziók. A képcsöves technológiát felváltotta a ledes és a plazma megoldás. Talán már a te otthonodban is ebből a technikából található meg egy-egy darab.

Az azért sejthető, hogy ha már idáig elfejlődtünk, akkor nem állunk meg itt. Valóban így van, és újabb különlegességgel rukkolnak elő a márkák képviselői. Az LG piacra dobta a csúcskategóriás termékét, a falra simítható televíziót. Már azt milyen dizájnosnak tartottuk, hogy a nagy helyet elfoglaló képcsöves tévék helyett megjelentek a laposabb, kecsesebb laptelevíziók, és ma már arra is lehetőség van, hogy matricaként a falunkra simíthassunk egy televíziót. Az LG új tévéje szinte penge vékony, köszönhetően az OLED panelnek. Szinte ki sem emelkedik a fal síkjából, és alig van rés a fal és a televízió között. Ez a tv sokkal inkább hasonlít egy falra akasztható képre, ami gyönyörű mintát mutat, vagy mintha az ablakon keresztül látnánk a természet szépségeit.

Olyan elképesztő színeket mutat az LG OLED W7, amelynek köszönhetően mozi minőséget kaphatunk saját otthonunkban. A fekete, annyira fekete, hogy mellette minden más szín sokkal jobban érvényesül, mint a korábbi technikáknál. Az élményt csak erősíti a minden cicomát mentesítő kivitelezés. Letisztult forma, kifogástalan megjelenés és minőség jellemzi az LG új tévéjét. Ettől az egyszerűségtől ad sokkal nagyobbat a hihetetlen vékony, falra simuló tévé. Aki már erre költeni tud, annak tényleg felesleges a moziba elmennie, hiszen saját otthonába vitte ugyanazt az élményt, mind kép, mind pedig hang formájában.

(Forrás: marmalade.hu | lgnewsroom.com, hardwarezone.com.sg/képek | youtube.com/videó)