Jump to content

7 jele annak, hogy megtaláltad a lelki társad

2017. 07. 13. 15:05

Életünk során mindannyian arra vágyunk, megtaláljuk a másik felünket, a lelki társunkat. Érkezhet a szerelmünk, egy segítő barát vagy rokon képében, a mi dolgunk csak annyi, hogy felismerjük: ő az! De mi különbözteti meg a barátot a lelkitárstól?

Megtalálni a magadhoz hasonlókat még annyira nem is nehéz, de megtalálni azt az egyet, akinek már csak a jelenléte, a hangja vagy a mosolya megnyugtat, na az a kihívás. Félreértés ne essék, nem szerelmet kell keresni, mert a lelki társ épp annyira lehet egy régi barátunk, mint a testvérünk.

Minden szívnek megvan a párja

Még mindig egy kicsit spirituálisan hangzik a dolog, de élete során mindenki megtapasztalja azt az érzést, milyen tökéletes harmóniában, megértésben és békességben lenni valakivel. Lehet ez bárki, a baráttól a szeretőn át.

Talán mindnyájan éreztük már, hogy az a bizonyos más mint a többi. És nem azért, mert halálos vonzalom köt hozzá, hanem azért, mert vele valami pluszt, valami mást, valami földön túli békét és valahova tartozást élünk meg. Sajnos azonban későn ismerjük fel a helyzetet, és vagy magától értetődőnek vesszük, személyes varázsunknak tulajdonítjuk, vagy egyszerűen csak visszaélünk vele. Másodszorra is megtalálni a lelki társat nehéz, de van néhány ismertetőjele!

Egyszerűen csak érzed

Valami mélyen, legbelül azt súgja, hogy ő más. Bátran kitárulkozol előtte, és olyan érzés kerít hatalmába, mintha évtizedek óta ismernéd, és ez visszafelé is igaz. Nem ciki csöndben ülni, vagy eszmét futtatni a legfurább dolgokról, mert tudod, hogy ő is vevő rá.

Útjaitok keresztezték már egymást

Meglepő, de a lelki társak sokszor jelen voltak a másik életében anélkül, hogy ez tudatos lett volna. Például ugyan azon a helyen tartózkodtak, az egymással szemközti házban laktak, ugyan abba az edzőterembe jártak, és végül a megfelelő időben találkoztak.

Azonos értékeket vallotok

Eltérő az ízlésetek a ruhákban, a pasikban, a csajokban, az életben, viszont a világról alkotott nézetek, az alapvető emberi értékek hajszál pontosan megegyeznek bennetek.

Ő a tükör

Kimondja azt, amit te nem mersz, összegezi azt, ami a fejedben kavarog, és egyfajta tükörként reflektál rád. A lelki társ a legbelsőbb énünk mása, aki a már fent említettek miatt is, azonosan reagál a dolgokra, egyfajta tükröt tartva önmagunk, tetteink és viselkedésünk elé.

Kreatívvá tesz

Kihozza belőle a legjobbat, ahogy te is belőle. Ketten együtt pedig rengeteg dologba fogtok bele, hogy azt, ami bennetek van, a világnak is továbbadjátok.

Megért, és jobb, mint egy pszichológus

A megértés és az önfeltárulkozás legmélyebb szintjeit élitek át együtt. Valamiért neki nem kínos beszélni még a legmegalázóbb dolgokról sem, mert tudod, hogy ő sosem élne vissza vele, és ezt nem csak a naivságod mondatja vele, hanem az a bizonyos zsigerből jövő érzés.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)