Jump to content

A cipő, ami együtt nő a lábbal

2016. 03. 17. 20:01

A speciális cipő rászoruló gyermekek mindennapjait teheti egy kicsit könnyebbé, mert évekre megoldja a lábbeli gondját. De vajon hogyan?

A különleges cipő Kenton Lee találmánya, akit kenyai utazása inspirált. A férfi közel egy évig élet Kenyában, és mindennapjai során szembesült azzal a hihetetlen szegénységgel, amiben felnőttek és gyermekek milliói nyomorognak. A legszegényebbek számára egy pár cipő is hatalmas segítség, egy a baj vele csupán, hogy a gyerek hamar kinövi. Kenton ezt a problémára egy kézzelfogható megoldással orvosolta.

A férfi először is megalapította a Because International nevű jótékonysági szervezet majd saját csapatával belekezdett olyan cipők gyártásába, melyek nem csak néhány hónapig, hanem öt évig hordhatók maradnak, hála felépítésüknek, ami lehetővé teszi, hogy a lábbeli együtt nőljön a gyermek lábával.


A  The Shoe That Grows  névre keresztelt cipők két méretben készülnek: a kisebb méretűt óvodától a 4.osztályos korig ajánlja a feltaláló, a nagyobbat pedig a 9. évfolyam végéig.

A Because International felmérése szerint közel 300 millió gyermek indul mezítláb iskolába, ami azért probléma, mert a sérülések és fertőzések tucatja leselkedik a védtelen talpra az utakon. Kenton cipőinek hála mára több ezer gyermek jutott növekvő cipőhöz.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Marmalade  Facebook oldalát!
(Kép: nunnovation.com)