Jump to content

Mit isznak a filmekben valójában a színészek?

2016. 03. 07. 10:19

Néha mindannyian szeretünk kicsit belesni a kulisszák mögé. Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy a filmekben mit isznak alkohol helyett a színészek, illetve mi történik valójában, amikor dohányozni látjuk őket.

Bár mostanában egyre kevesebb filmben láthatunk dohányzó szereplőket, azért eszünkbe jut, hogy vajon mi az, amit valójában szívnak, és mit isznak alkohol helyett. Most összeszedtük azokat a káros szenvedélyeket, amelyeket leggyakrabban látunk a filmvásznon.

Dohányzás

A kilencvenes évekig valódi cigarettát használtak az ilyen jelenetek felvételekor. Bevett szokás volt, hogy a filmforgatások során a rendezők felhívták az egyik nagy dohányipari céget, és azt mondták: „filmet forgatunk, szükségünk van cigarettára a jelenetekhez”. A cégek pedig küldtek nekik néhány kartonnal.

Ma már azonban a legtöbb filmben a kevésbé káros változatot használják, azaz gyógynövényekből sodort cigarettát szívnak a színészek. Liam Neeson például az egyik filmjében szárított kamillát szívott.

Marihuána

A marihuánás ciginek látszó rudacskákat a filmkészítők külön, erre szakosodott cégektől rendelik be. Ezek legális, jó minőségű anyagok, amelyek kicsit sem ártalmasak a színészek szervezetére.

Kokain

Régebben a filmek készítése során a kokaint tejporral vagy szódabikarbónával helyettesítették, ma viszont általában B vitamin port használnak az ilyen jelenetek felvételéhez.

 

Forrás: www.independent.co.uk

Fotó: pixabay.com