Jump to content

Profi szelfis

2016. 02. 12. 18:00

A közösségi oldalakon böngészve nagyon sokan osztanak meg magukról képet. Olyat, amelyet maga készít saját magáról, azaz szelfit. Az okos készülékek világában ma már ezt nem olyan bonyolult megvalósítani, hiszen a telefonok többsége erre alkalmas.

Profi technikával igazán nagyszerű képek készülhetnek valakiről, de egy szelfit kattintani magunkról még akkor is nehezebb, ha a technika adott és a kezünkben van. Van néhány olyan fogás, amelyet divatfotósok is alkalmaznak a tökéletes kép elérése érdekében.

Bizonyára te is készítettél már magadról szelfit egy olyan helyen, amely számodra jelentőséggel bír. Minden áron meg akartad örökíteni a látnivalót, de saját magadat is, mindezt egy képen. Valószínűleg azzal is találkoztál a kép elkattintása után, hogy valami nem stimmel. Az arcod egész mást mutat, mint valójában, amely a rossz szög miatt következett be. Az arcod aránytalanul nagynak tűntek minden máshoz képest, vagy egyáltalán nem volt előnyös kép rólad. A fotósok is gyakran törnek magaslatokra azért, hogy a modellt, akit fotóznak, a legelőnyösebben tudják lencsevégre kapni. Ha nem szemmagasságból, hanem kicsit magasabbra emelve készíted el a képet magadról, akkor más sokat tettél azért, hogy jobb képet kapj. Egyáltalán nem fog ártani, ha egy icipicit oldalra hajlítod a fejed, csak egy leheletnyit. Többször érdemes próbálkozni a megfelelő póz elérése érdekében, így lesz arányos és szép a fotó.

A legtöbb mostani forgalomban lévő telefonban már van első kamera is, amely éppen a szelfizéshez készült, csakhogy annak minősége mindig gyatrább, mint a normál, hátsó kameráé. Ezt is bele kell kalkulálni szelfi készítésekor. A megfelelő beállásért használj tükröt, de ne abban fényképezd le magad. A tükör csak segédeszköz legyen, amely a megfelelő szög és beállás érdekében szükséges azért, hogy a hátsó kamerás szelfid a legjobb képminőséget és a legjobb pózt mutassa neked.

Az emberek nagy része nem biztosan fényképezésre kész sminkben pózol. A szelfi helyzetek néha spontán jönnek és a kép elkészülése után látszik, hogy mennyire karikásai a szemeink, mennyire sötét a háttér, belelógó, nem oda való dolgok vannak a képen. Ma már annyi ingyenes képszerkesztő applikáció van, amelyet a telefonra le lehet tölteni. Ezek a programok sokat tehetnek annak érdekében, hogy játsszunk a színekkel, kontrasztokkal, kicsit korrektúrázni is lehetséges a bőrhibákat, de a filterekkel tovább módosíthatod az összhatást. Persze, ha tudatosan készülsz egy eseményre, hogy ott magadat megörökítsd, és van lehetőséged, akkor már eleve úgy sminkeld magad, hogy ne kelljen később javítgatni a képeken. Egy vagány rúzs nagyon sokat dobhat.

Bármilyen készüléket használunk fotózáshoz, mindig nagy jelentősége van a fény minőségének, mennyiségének. Ha saját magadról készítesz szelfit, arra törekedj, hogy olyan beállítást válassz, hogy a fény, oldalról érjen. Így lesz kiemelve az arcod, a bőröd is sokkal jobban fog mutatni, a hajad csillogóbb lesz. Amennyiben lehetséges, akkor természetes fényben fotózd magad. Ha nem a szabadban készítesz szelfit, akkor is a legvilágosabb és lehetőleg természetes fényforrást érdemes keresni.

(Forrás: urglamour.com/kép)