Jump to content

Ezt a 9 dolgot tudják meg rólad ismeretlenek egy másodperc alatt

2015. 02. 16. 11:00

Az első benyomás kialakulásához elég csak rápillantani valakire, máris képet alkotunk arról, vajon milyen ember lehet. De vajon mik azok a dolgok, amiket azonnal meglátunk a másikban anélkül, hogy akár egy szót is váltottunk volna vele?

Számtalan kutatás foglalkozott azzal, hogy mik azok a karakterjegyek, amik az első benyomásunkat kialakítják valakiről. Az eredményeik alapján ez az a kilenc dolog, amit a megismerkedés első másodpercében levesznek rólad az emberek:

1.- Megbízható vagy-e

Egy Princeton egyetemi kutatás szerint az emberek pontosan egy tized másodperc alatt eldöntik, bízhatnak-e benned, vagy sem.

2.- Milyen magas a státuszod

Egy holland felmérés szerint sokkal magasabbra pozícionáljuk azokat az embereket, akik márka feliratos ruhában jelennek meg, mondjuk egy Lacoste, vagy Tommy Hilfiger pólóban.

3.- Milyen a szexuális irányultságod

Egy kísérlet bebizonyította, hogy elég egy másodperc huszad része, hogy megállapítsuk újdonsült ismerősünkről, vajon homo-, avagy heteroszexuális.

4.- Intelligens vagy-e

A Loyola Marymount egyetem professzora, Nora A. Murphy azt állítja, sokkal okosabbnak fognak minket tartani, ha beszélgetés közben végig a partnerünk szemébe nézünk. Ha kifejezően beszélünk, illetve ha vastag keretes szemüveget hordunk, az csak még tovább növeli az ázsiónkat.

5.- Szabados vagy-e

Egy brit kutatás megállapította, hogy a látható helyen tetovált nőkről azt tartják, könnyűvérűek, csapodárak, és sokat alkoholt isznak.

6.- Domináns vagy-e

A Pennsylvaniai egyetem kutatásából kiderül, a kopasz férfiakat erőteljesnek és dominánsnak tartjuk.

7.- Sikeres vagy-e

Egy brit és török tudósok által végzett kísérlet bebizonyította, hogy elég csak öt másodpercre ránézni valakire, hogy eldöntsük a ruházata alapján, sikeres-e az üzleti életben. Ezek szerint ha meggyőző szeretnél lenni, csináltasd a szabónál az öltönyeidet, és ne konfekciót vásárolj!

8.- Elő fognak-e léptetni a közeljövőben

Egy 2011-es kanadai kutatás szerint a makulátlanul elegánsan öltözött emberekről nem csak azt feltételezik, hogy jól teljesítenek a munkájukban, de arról is meg vannak győződve az első benyomás alapján, hogy hamarosan elő fogják őket léptetni a munkahelyükön.

9.- Kalandvágyó vagy-e

Elég megfigyelni a járásod, hogy látható legyen, vajon extrovertált, kalandvágyó, vagy szorongós, visszahúzódó-e a személyiséged.

(Business Insider, kép: sheknows.com)