Jump to content

Jennifer Lawrence megtöri a csendet

2014. 10. 07. 19:21

Jennifer Lawrence először szólalt meg azóta, hogy feltörték privát fotóit, amelyeken ruha nélkül látható. Az esetet nem botránynak, hanem szexuális bűnténynek titulálta.

A novemberi Vanity Fair címlapján szereplő 24 éves színésznő az újság hasábjain osztotta meg véleményét a történtekről.

- Csak azért, mert közszereplő vagyok és színésznő, nem jelenti azt, hogy ezt érdemlem. Sosem kértem ezt. Ez az én testem, rólam szól, és az én választásom kellett volna legyen, hogy nyilvánosságra kerül-e. Az, hogy ebbe nem volt beleszólásom, visszataszító. Még mindig nem tudom elhinni, hogy ilyen világban élünk.

A kiszivárgott képek után a színésznő ki akart adni egy bocsánatkérő nyilatkozatot, de végül mégsem tette.

- Nincs miért bocsánatot kérnem. Négy évig egészséges, szerelemteljes, nagyszerű kapcsolatban éltem. Undorító, hogy ezt megtették velem.

A színésznő szerint a weboldalakat is felelősség terheli, sőt, új törvényeket kellene hozni, hogy az ehhez hasonló tettek büntethetők lehessenek. Valójában, tényleg bűntényről beszélhetünk. Jennifer Lawrence nem járult hozzá a képek nyilvánosságra hozatalához.

A személyes fotók kiszivárogtatása visszataszító eszköz azok kezében, akik kicsinyes módon szeretnének bosszút állni sérelmeik miatt. Mert ez nem csupán a híres emberek keresztje. Sokáig hazánkban is működött olyan weboldal, ahová kidobott szeretők tették fel bosszúból előző barátnőjük meztelen fotóit, lábbal tiporva az emberi jogokat. Reméljük, hamarosan eljutunk odáig, hogy az ehhez hasonló bűncselekmények nem maradnak következmény nélkül. 

 

www.huffingtonpost.com

(Fotó: www.belfasttelegraph.co.uk)