Jump to content

„Életében először focizni tudott a bátyjaival”

2014. 04. 24. 15:54

Egy édesanya feltalált egy különleges szerkezetet, amivel elsőként saját mozgáskorlátozott gyermekének tudott segíteni a járásban. A járóhám segítségével azok a gyerekek is megtapasztalhatják a járás, vagy akár a focizás élményét, akiknek erre eddig nem volt lehetősége.

Debby Elnatan fia, Rotem agyi bénulása miatt nem tudott járni. Édesanyját ez ihlette meg abban, hogy feltaláljon egy olyan hámot, amivel segíthet neki ebben. A különleges szerkezetet április 7-e óta pedig már mások is megvásárolhatják, bár az ára elég borsos, a szerkezet 500 dollárba, azaz 100.000 forintba kerül.

A járóhámban rejlő ötlet ugyanazon az elven alapszik, ahogy a szülők táncolni tanítják a gyerekeiket, amikor egymással szemben állva a gyerekek a felnőttek lábára, vagy cipőjére lépve tipegik a ritmust. Itt azonban a különlegesen tervezett két pár szandál párhuzamosan áll egymással, segítségükkel a gyerekek úgy mozognak, ahogy az őket segítő felnőtt.

Egy Colorado-beli édesanya, akinek a fia, Noah, szintén agyi bénulástól szenved, lelkesen számolt be a szerkezet használatáról:

-Végre számos olyan dolgot tudunk csinálni, és rengeteg olyan helyre eljutunk, amikre korábban képtelenek lettük volna. Ráadásul a fiam is egészen másképp áll hozzá, mint a többi járószerkezethez. Nevet, kacag, mert itt nem nehéz munkának látja a járást.

Egy másik édesanya is hálásan beszél a szerkezetről, ami lehetővé tette a fia számára, hogy életében először focizzon a testvéreivel és az apukájával.

(Forrás: Huffington Post)