Jump to content

Annyit mondott: bumm! - három napra felfüggesztették

2014. 03. 15. 11:56

Három napra felfüggesztettek egy tízéves fiút az iskolában, mert megsértette az Ohio állam fegyverellenes zéró-tolerancia politikáját.

Nem, a 10 éves Nathan Entingh nem vitte be fegyvert az iskolába, és ezért először nem is értette, miért vezeti ki őt tanára az osztályteremből. Mindössze annyit tett, hogy az ujjaiból pisztolyt formált, és a haverja felé mutatva azt mondta: bumm! Az incidensnek a tanáron kívül is nem volt más szemtanúja. A fiú édesapja szerint az egész csak játék, ami nem volt sem erőszakos, sem fenyegető jellegű.

Az apa ezek után az igazgatónőnél tett panaszt, akitől viszont az a választ kapta, hogy ha még egyszer ilyesmi előfordul, akár örökre is eltanácsolhatják fiát az iskolából.

Az igazgatónő a CNN érdeklődésére elmondta, hogy a gyerekeket már többször figyelmeztették az elmúlt hetekben, mivel nagyon aggasztó jeleket tapasztaltak. Az iskolába járó diákok olykor játszásiból lövöldöznek, és papírfegyvereket hajtogatnak órán. Ezt felettébb helytelennek tartja, ezért már a szülőket is figyelmeztette írásban erre az aggasztó jelenségre.

Az eset nem egyedülálló. Ohio 1998-as zeró-tolerancia politikája óta az elmúlt egy évben 419 diákot felfüggesztéssel büntettek az egész államban, 38-at pedig ki is rúgtak az iskolából, amiért „fegyvernek látszó tárggyal” játszottak. Nathan iskolájából 69 gyerek lett emiatt felfüggesztve, és egy tucatot tanácsoltak el végleg.

Nathan apja értetlenül áll a helyzet előtt:  -Mégis, mennyire lehet az félelmetes, ha egy fiú felmutatja az ujjait?

(Kép: sfgate)