Jump to content

Szerelmes üzenet egy évtized után

2014. 03. 05. 11:46

Alden Hultunen nem írt hosszú, szerelmes költeményt feleségének, sem cirkalmas körmondatokat, vagy forró, túlfűtött vallomást. Csak négy szót, de ez mindennél többet jelentett.

A papíron, melyet Alden a feleségének átnyújtott, csak négy rövid szó szerepelt: I love you, Glenda (Szeretlek, Glenda). Ez szíve hölgyének azonban mégis mindennél többet jelentett a világon, hiszen ez volt az első szerelmes üzenet, amit férjétől kapott több, mint egy évtized után. És ennek a cédulának a megírása volt az első dolog amit tett, miután visszanyerte látását hosszú évek vaksága után.

A lassan nyolcvan éves Alden urat szemfenéki meszesedéssel (azaz makula-degenerációval) diagnosztizálták harminc évvel ezelőtt, látását ez után kezdte fokozatosan elveszíteni. Harminc unokája közül akire még emlékszik, hogy látta, már az is 22 éves.

Aztán két hónappal ezelőtt, egy forradalmian új beavatkozásnak köszönhetően, mely során egy ezüstkristály kinézetű teleszkópos lencsét ültettek az egyik szemébe, visszanyerte a látását. A műtét alig több, mint egy órát vett igénybe, és szerencsére egyáltalán nem járt fájdalommal. Bár Alden úr látása sohasem lesz tökéletes, képes lesz többek között arcokat felismerni, táblákat elolvasni.

Vagy szerelmes üzenetet írni a feleségének. Az unokák vallomása szerint a nagymama, miután elolvasta a levélkét, örömében könnyekben tört ki, és azt mondta, mindaz, amin keresztül kellett menniük, hogy a férje visszanyerje látását, megérte a fáradtságot.

-Az orvosok azt ígérik, hogy a nagypapám két hét múlva már könnyedén fog tudni látni, írni, olvasni, –nyilatkozta Alden unokája, Kyle. –Már nagyon várom, hogy életében először engem is megpillantson.

(Kép: thechive.com)