Jump to content

Be kell vágódnom a barátnőm macskájánál is?

2014. 02. 28. 12:26

Fontos, hogy a szüleink, barátaink elfogadják választottunkat? Milyen hamar bújunk ágyba egy friss kapcsolatban, és mikor gondolkodunk el azon, hogy komolyabbra fordítsuk a szót? Amerikai kutatók ezeknek a fontos kérdéseknek járt utána.

Két kutató, J. Date és Christian Mingle egy nagyívű, több, mint 2600 embert felölelő kérdőívében faggatott 18 és 59 éves amerikai szingliket a házasságról.

A kutatás eredményeiből a Huffington Post csemegézett, íme néhány érdekes adat:

A megkérdezettek 37%-a tartotta fontosnak, hogy a jövendőbelijét az édesanyja is elfogadja, 29%-uknak az apjuk, 28%-nak a barátai, 23%-nak a testvérei véleménye is fontos volt.

Meglepő módon az emberek ötöde vette figyelembe a kutyájának, vagy a macskájának a kiszemelt partnerhez való vonzódását is.

Ami a házasság előtti szexet illeti, 63%-uknak nem volt vele gondja, 5%-uknál feltétel volt az eljegyzés, és 13% semmiképp sem létesítene szexuális kapcsolatot a házassági kötelék hivatalossá tétele előtt.

A kutatásban résztvevők több, mint harmada, azaz 35%-a legalább egy-két év randevúzáshoz kötné az eljegyzést, míg 30% akár 5 évig is várna, mielőtt nagyon komolyra fordítaná a dolgokat. 15% érezte úgy, hogy akár egy éven belül is megházasodna, míg 2% öt éven járáson belül semmiképp sem köteleződne el.

(Kép: pinterest)