Jump to content

Cica saját ruhatárral

2014. 02. 26. 11:36

Még szerencse, hogy a természet nem gondoskodott megfelelő kültakaróval a szfinx macskák számára, mert így legalább divatos holmikban pompázhatnak nap mint nap.

Az esős, hideg Dublin talán nem a legmegfelelőbb hely egy teljesen kopasz macska számára. A Gina és Szőke Herceg (Prince Charming) névre hallgató cicákról azonban szerencsére melegszívű gazdájuk gondoskodik. Hogy meg ne fázzanak a pőre állatok a nyirkos hidegben, egy egész ruhásszekrénnyi öltözet áll rendelkezésükre. A fázós kis állatok így is csak nyaranta, pórázon mehetnek ki a szabadba.

Zivile Useckaite, aki amúgy a szőrtelen szfinx macskák lelkes gyűjtője és tenyésztője, minden nap divatos pulóverekbe és kabátkákba öltözteti kis kedvenceit.

-Ezek az állatok, a szokatlan megjelenésük ellenére ugyanolyan imádnivalóak, mint szőrös rokonaik, -meséli. Ennek ellenére a már tíz állatot gondozó Zivile nem tervezi, hogy tovább növelné a szaporulatot, mivel az állatok ápolása rengeteg munkával jár: hetente egyszer fürdenek, emellett rendszeresen kell a körmüket vágni, a szemeiket tisztogatni.

A nevük ellenére a szfinx macskák nem Egyiptomból, hanem Oroszországból és Kanadából származnak. A házimacskákból alakultak ki egy természetes mutáció következtében. Valójában nem teljesen pucérak, testüket pehelyszerű szőr fedi. Azoknak szokták házikedvencként ajánlani, akik egyébként allergiásak a macskaszőrre. A szfinxek általános jellemzője, hogy nyitottak, intelligensek, kiváncsiak, és nagyon ragaszkodnak gazdáikhoz.

Mindezek után már csak egy kínzó kérdés maradt: vajon Gina macska is szokott reggelente, a többi nőhöz hasonlóan, a tükör előtt hosszan tépelődni, hogy mit is vegyen fel...?

(Forrás: Daily Mail)