Jump to content

Feleségből házvezetőnő

2014. 02. 23. 14:25

Milliomos üzletember arra kéri ex-nejét, hogy maradjon továbbra is vele – mint házvezetőnő. Majd csodálkozik volt felesége reakcióján.

Egy londoni milliomos üzletember, miután elvált feleségétől, megkérte az asszonyt, hogy maradjon továbbra is a közös otthonban – ám ezúttal házvezetőnői minőségben, adta hírül a The Telegraph.

A pár még a hetvenes években házasodott össze, és húsz év után vált el. A bírósági határozatot azonban nem tekintették többnek, „csak egy darab papirnak”, és továbbra is egy fedél alatt éltek. Ám a hetvenes éveiben járó férj öt évvel ezelőtt megismerkedett egy másik asszonnyal, akit idővel szintén beköltöztetett otthonába, annak 12 éves lányával együtt.

Az idős férfi értetlenül áll volt felesége reakciója előtt, aki szerinte „kifejezetten agresszívan viselkedett, mikor javasolta neki, hogy házvezetőnőként maradjon tovább a lakásban”.
Az asszony ügyvédein keresztül bírósághoz fordult, amely végül úgy határozott, hogy a volt feleség igényt tarthat férje vagyonának felére, azaz több, mint 6 millió fontra (vagyis 2,2 milliárd forintra), mivel az ő esetükben nem volt változás a házaspár válás előtti, és az azt követő életvitelében.

-Bár az eset merőben szokatlan, azonban ha valakinek nincs anyagi követelése a partnerével szemben a válás idején,attól azt később, az újra-házasodásig még mindenképp megteheti. - állítja Eileen Pembridge családjogi ügyvéd.

(Kép forrása: daisyfresh)