Jump to content

Nagymamik és főztjük a világ minden tájáról

2013. 10. 08. 10:30

Gabriele Galimberti, egy olasz fotós sajátos módon mutatja be nagymamája imádott főztjét, és mivel nincs ezzel egyedül, a világ különböző pontjain is készített képeket nagymamákról és azok speciális helyi főztjeiről. Íme azok az ételek, amiket a nagymamák sok-sok szeretettel fűszerezve készítenek a világ távoli pontjain.

Gabriele Galimberti tiszteletét fejezi ki a világ nagymamái előtt ezzel a képsorozattal, aminek az ötletgazdája saját nagymamája volt. Elsőre természetesen saját nagyiját kapta lencsevégre, majd a „Csemegék szeretetettel” című projekt révén Gabriele 58 ország nagymamáját fotózta le sütés-főzés előtt, majd az elkészült ételt.

Olaszország - Ravioli mángolddal és ricottával

 

Örményország - Marhahús és rizs szőlőlevélbe csomagolva

 

Thaiföld - Töltött omlett

 

Fülöp-szigetek - Kókuszos cápaleves

 

Kajmán-szigetek - Hondurasi leguán rizzsel és a babbal

 

Libanon - Rizs és lencse krém

 

Malawi - Hernyó paradicsomos mártással

 

Kína - Főtt sertéshús zöldséggel

 

India – Vindaloo csirke

 

Lettország - Hering krumplival és túróval

 

Brazília – Feijoada

 

Algéria – Csirkés-zöldséges kuszkusz

 

Svédország - Buggyantott hideg lazac zöldségekkel

 

Törökország - Töltött padlizsán

 

Kenya - Fehér kukoricás polenta zöldségekkel és kecskehússal

 

Etiópia – Currys-zöldséges injera (etióp lepény)

 

Grúzia - Sertés-és marhahús gombócok

 

Izland - Bárányleves zöldségekkel

Még több kép ITT.