Jump to content

Kihűlt a tűz a hálóban? A rendszeres sport újra lángra lobbant!

2018. 02. 26. 14:30

Az edzés utáni szex a szokottnál is jobb. A hogyan és miért igen érdekes összefüggéseken alapszik, de immáron tudományos bizonyíték létezik arra, hogy miként menti meg a sport a szerelmeskedést. Érdekel?

A szerelmeskedésre a legideálisabb időpont az edzés utáni néhány óra, legalábbi erről számolt be a health.com a Texasi Egyetem, és a Sexual Medicine folyóiratban megjelent kutatásaira alapozva. Az edzés utáni szex valóságos lepedőakrobatikába torkollhat, aminek öt igen egyszerű oka van.

Felpezsdül a vér, felizzik a levegő

A testedzés során fokozódó vérkeringés, a megnövekedett oxigénigény és a felszabaduló dopamin hatására a nemiszervek vérellátása is fokozódik. A fentieknek köszönhetően sokkal könnyebben jön lázba az ember, mint amúgy.

A Texasi Egyetem számszerűsítette, hogy mit jelent ez időben: húsz perc testmozgás elegendő ahhoz, hogy hazaérve az első út ne a hűtőhöz vezessen.

Csúcsok csúcsa

A beindult vérkeringésnek és felszabadult hormonoknak hála az orgazmus is sokkal intenzívebbé válik. Ez egyrészről annak tudható be, hogy a sport ugyebár stresszoldó hatással bír, azáltal, hogy nem csak dopamint, hanem endorfint is felszabadít, ami természeténél fogva szorongáscsökkentő.

Az endorfin és dopamin együttesen kiválóan hat a kedélyállapotra, ami abszolút a pozitív skálába tolódik át. A szexuális együttlét során pedig igenis nagy szerepe van a hangulatnak és annak is, hogy mennyi terhet nyomja a vállunk.

Felszabadít és segít összpontosítani

Ahogy az imént már szó volt róla, a napi munkával járó stressz vagy bizonyos élethelyzetek a kelleténél több terhet rónak az emberre. A szerelmeskedés pedig nem esz olyan élvezetes, ha közben a határidők tömkelege jár a fejedben. A sport ebben is segít. Stresszementesít, így az azt követő órákban a nyomasztó gondolatok a hálószobaajtón kívül maradnak.

Szexinek érzed magad tőle

Viccesnek hangozhat, pedig ez egyszerű tény. A sportolás önbizalomnövelő hatással bír, amire oly sokszor jól jön az élet minden területén, több közt a hálószobában is. Végtére is az az ember, aki elégedetlen a testével, nem fogja tudni élvezni ugyan úgy az együttlétet, mert a meztelenség és a tény, hogy valaki más is látja a testét, feszélyezheti.

Az edzés azonban feloldja ezeket a gátakat, még akkor is, ha szemmel látható változás nem tapasztalható, mert elég maga a tudat, hogy teszel magadért.

A sportolás rengeteg pozitív hatással bír, de a legjobb benne mégis az, hogy együtt csinálhatjátok, ami nem csak növeli a közös élmények számát, de közelebb is hoz titeket.

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: pixabay.com)