Jump to content

Töltsd fel kapcsolatod szenvedéllyel!

2017. 12. 27. 14:23

Ha úgy érzed kapcsolatotokból hiányzik a kezdeti tűz és szenvedély, egy kis odafigyeléssel,törődéssel, néhány romantikus pillanattal, a kezdeti láng és lelkesedés könnyedén visszahozható! Mit lehet tenni?

Gondoljátok végig és idézzétek fel azokat a tulajdonságokat, amibe beleszerettetek. Ha a párok végig gondolják mi az, amit a mai napig a legjobban szeretnek a másik felükben, az kellemes és szeretettel teli emlékeket fog előcsalogatni. Ha rájövünk, hogy milyen csodálatos és értékes a társunk, egy-egy nosztalgikus pillanat után újra beleszeretünk. Szintén ilyen lehet az első szerelmes randik és együttlétek felidézése.  Ezek a gondolatok serkentőleg hathatnak a szexuális együttlétek előtt is. lehetnek szexuális együttlét előtt is. Régi izgalmas emlékek szenvedélyt és tüzet vihetnek a már megszokott és hétköznapi együttlétekbe.

Gondoljuk végig milyenek voltunk a megismerkedéskor, a házasságkötés idején. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az addigi nyüzsgő, élettel teli, energikus mindennapjaikról lemondanak a házasság után. Egyesek addig adtak a megjelenésükre, igyekeztek csinosan, kívánatosan, öltözködni, viselkedni. Sokan beleesnek abba a hibába, hogyha megtalálták az ideális társat, az esküvő után elkényelmesednek. Persze ez nem teljesen probléma, de színesíthetjük szerelmi életünket, ha néha-néha megadjuk a módját egy romantikus vacsorának, közös programoknak. Időről-időre nem árt zakóra cserélni a szabadidőruhát és tűsarkúra a sportcipőt. Egy-egy romantikus múltidéző randival garantáltan elcsavarhatjuk újra és újra párunk fejét. A házon kívüli randevúk alkalmasak lehet mélyebb témák megbeszélésére is a napi gondokon kívül.

Sokkal bensőségesebb lehet egy otthon együtt elköltött vacsora, mintha étterembe mennénk. Természetesen adjuk meg a módját az otthoni „randinak”, nem kell hozzá más, mint egy kis odafigyelés és kreativitás. A meglepetés vacsora remek ajándék akár férjnek akár feleségnek. Beszélgessünk sokat, legyünk érdeklődőek. Sok pár az évek során, csak felszínesen a napi gondokról, történésekről beszél. Legyenek bensőséges, mélyebb tartalmú beszélgetéseink, akár egy pohár bor és lágy zene mellett, akár valami csendes helyen, kettesben. Vagy csak lefekvés előtt esténként. Fontos, hogy éreztessük párunkkal, hogy még mindig törődünk vele, érdekel a problémája, gondolatai. Szánjunk elég időt a másikra!

A „házasélet”hiánya, rendszertelensége szintén problémát okozhat hosszabb házasságokban, a szexuális együttlét, az intimitás, apró csókok, ölelések, érintések szükségesek ahhoz, hogy a szerelem és a szenvedély megmaradjon. Használjunk ki minden nyugalmas, kettesben töltött percet, egy-egy szombati, vasárnapi lustálkodás vagy ebéd utáni csendes pihenő ideális lehet egy hosszabb együttlétre.  Sok férfi hajlamos elhanyagolni a feleségét, ez pedig egyenes út lehet a váláshoz. Cselekedjünk időben, elég egy kis gondoskodás és odafigyelés, egy-két kedves szó, becézés, simogatás, néha egy csokor virág, közös séta, egy kis figyelmesség és párunk máris érezni fogja,hogy még mindig fontos számunkra. Ezzel megelőzzük, hogy másnál keressen figyelmet és törődést.

Hiába tudja a párod, hogy szereted és, hogy mennyire jó vele, időről-időre, a szóbeli megerősítés fontossá válik. Néha úgy gondolhatjuk, hogy felesleges ilyesmiket kimondani, hiszen úgyis tudja a másik, ennek ellenére mindenkinek jól esik hallani, hogy milyen szeretnivaló és, hogy a másik fél mennyire értékeli és szereti. Naponta többször is fejezzük ki szeretetünket!

Minden embernek szüksége van néha egy kis magányra és a házastársán kívül mások társaságára is, barátokra, hobbira, vagy csak egy kis szabad térre otthonában. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy rosszallóan tekintenek párjukra, ha néha vágyna egy kis kikapcsolódásra felesége-férje nélkül. Pedig a jó házasság titka, hogy néha elengedjük párunkat, hagy szórakozzon, kapcsoljon ki kedve szerint. Adjunk lehetőséget párunknak arra, hogy saját élményeket szerezzen, amit utána úgyis meg fog velünk osztani, és boldog lesz attól, hogy minden vita és hiszti nélkül kikapcsolódhatott egy kicsit.

Bár néha-néha kellene a külön programok, jót tesz egy házasságnak, ha a párok bizonyos dolgokat együtt csinálnak. Ez lehet sport, koncertlátogatás, színházba járás, mozi, kártyaestek. A lényeg az, hogy színesen és szívesen töltsük együtt az időt. Ha mindketten kizárólag más iránt érdeklődnek és állandóan szabadon engedik a másikat, előbb- utóbb rádöbbenhetnek, hogy jobban érzik magukat külön, mint együtt, éppen ezek elkerülése végett nem árt néha közösen kikapcsolni és szórakozni, azon túl, hogy együtt megyünk vásárolni, vagy együtt ülünk le este a tv elé.

Sokan azt hiszik, hogy attól, hogy gyakran mondják, párjuknak elveszti a jelentőségét. Gondoljunk vissza rá, hogy kapcsolatunk elején hányszor is mondtuk választottunknak, és most? A legtöbben rádöbbennek majd, hogy alig-alig mondják párjuknak, hogy mennyire szeretik. Pedig legyen szó akár fél éves, vagy 20 éves házasságról, azt hallani, hogy fontosak vagyunk a másiknak és szeret minket szerelemmel, mindig ugyanolyan felemelő érzés. Magunkban mindannyian tudjuk, mi mindent szeretünk a másikban. Nekünk is jól esik hallani, ha megdicsérnek és kimondják, hidd el neki is jól fog.

(Forrás: marmalade.hu l kép: pixabay.com)