Jump to content

Szingliváltozatok

2017. 11. 10. 17:00

A szingliség divatos kifejezés, azonban mindig is voltak egyedül élők. Sokan keresik a párjukat, közülük nagyon sokan élvezik a szabadságot, másoknak ez egy átmeneti, kényszerállapot. A szingli létnek több formációja létezik.

Szinglinek lenni lehet választott állapot, de alakulhat úgy, hogy nem találtuk még meg párunkat. Életünk során több kapcsolatot hátunk mögött tud(hat)unk, mire megtaláljuk azt az embert, akivel el tudjuk a közös jövőt képzelni.

Van az a nő, aki szándékosan választja az egyedüllétet, mert úgy vélekedik életének azon szakaszáról, hogy a munka és a karrierépítés mellé nem fér be egy kapcsolat. Valamelyik a másik rovására menne, és ha feltett szándéka van a ranglétrán feljebb lépni, akkor minden bizonnyal a kapcsolat lenne az, amelyik tönkre menne. Erre az időszakra nem is iktat be férfit az életébe, pedig lehetséges, hogy bőven lenne jelentkező. Ő az, aki jól elvan férfitársaság nélkül is, hiszen a munka minden idejét lefoglalja.

Bármilyen hihetetlen, van, aki kimondottan vágyik arra, hogy egyedül lehessen. Egy hosszabb kapcsolatból való kilépés után éppen arra van szüksége, hogy a maga életét élhesse, kipróbálhasson új dolgokat. Az ilyen típusú szingli nemhogy fél az egyedülléttől, igénye van arra. Nem riad vissza attól, hogy egyedül keljen útra, bármerre is megy. Szüksége van arra, hogy egyedülléte alatt megismerje önmagát, határait, képességeit.

Az a nő, aki a szingliségre van kárhoztatva, akár huzamosabb ideje is, már kikiálthatta magát igazi magányos farkasnak. Talán még ki is nyilatkoztatja, hogy jó ez így neki, nem kell másokhoz alkalmazkodnia, nem szól neki semmiért senki, azért a szíve legmélyén arra vágyik, hogy legyen valakije. Az évek óta magányosan élő szingli esténként romantikus gondolataiba merül, akár egy romantikus film segítségével.

Az ember társas lény. Ha önként választott állapot a szingliség, ha nem, előbb vagy utóbb mindenkinek kimerül a szeretetkészlete, és arra vágyik, hogy feltöltse valaki. Hát, még ha az illető romantikus alkat is. Nem feltétlenül életképtelen egyedül az ilyen típusú szingli, de állandóan arról ábrándozik, hogy milyen lesz a párja, a párkapcsolata. Magában egy illúziót ápol a boldog családi életről, házasságról, igazi idillről. Minden férfiben a lehetőséget látja, hátha éppen ő a nagy ő.

Aztán ott van az a típus, aki mindenkinek lehetőséget akar adni, csak hogy megtalálhassa a párját. A minimális szimpátia megléte nélkül is hajlandó esélyt adni embereknek, annyira szeretné már maga mögött tudni szingli létét. Aztán persze egyik randevúból sem lesz tartós kapcsolat, azért, mert nem jó helyen keresget. Talán nem is kellene keresgetni?! Nincs mese, el kell fogadni, hogy most a szingliség van soron.

Van az az egyedülálló nő, aki ugyan nem veti meg a szorosabb érzelmi kapcsolatot, azonban mozgatórugója nem az, hogy lehorgonyozzon valaki mellett. Csak jól akarja érezni magát, és bármilyen szintű kapcsolataiból a legjobbat akarja kihozni. Kacérkodik az erősebb nem tagjaival, flörtöl, de tőle semmi komolyabbra nem kell számítani.

A szingliséget tehát meg lehet élni pozitívan és negatívan is attól függően, hogy mi a nő vágya. Jól tudjuk, hogy az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal.

(Forrás: marmalade.hu | metro.co.uk, rebelcircus.com, metro.co.uk/képek)