Jump to content

Kérem a következőt!

2017. 08. 13. 19:00

A szerencsések már fiatalon megtalálják életük párját és a boldogító igen után is boldogságban élnek együtt. Nem mindenki van így, és élete során több kapcsolatot tud le, mielőtt megtalálná igazi párját. Számítanak a számok?

A legjobban akkor éreznénk magunkat egy új párkapcsolatban, ha az újonnan megismert párunk élete még teljesen tiszta lenne, vagyis előttünk csak néhány nő volt az életében (attól függ, hogy milyen idős férfiról van szó). Ahogy telnek az ember feje felett az évek, annál kevésbé örülünk annak, ha a férfi az első együttlét a velünk töltött lenne.

Nem mindenkinek sikerül szinte elsőre megtalálnia élete párját. Sőt többen vannak azok, akik több emberben is láttak fantáziát és lehetőséget, ám idővel kiderül, hogy mégsem a megfelelő személybe fektetett időt és energiát. Ilyenkor szakításra kerül sor, és megy az élet tovább. Várjuk, hogy feltűnjön egy új kapcsolatra méltó ember a színen. Ha azonban nem egy, nem két exet produkál az életünk, akkor hamar előítéletekbe botolhatunk.

Egy férfi bátran hangoztathatja, hogy sorra „fogyasztotta” a hölgyeket, és más férfiak társaságában igazi nőfalóként tekintenek rá, ami még erény is, nemhogy felháborító lenne. Ám, egy nő esetében a több kapcsolat nem jár általában ekkora sikerrel. Sőt egyesek megbotránkoznak és előítéletet gyártanak.

Az életünket mi magunk irányítjuk, a párkapcsolataink pedig magánügynek számítanak. Mégis a férfiak számára a több kapcsolat csak plusz tapasztalatnak minősülnek, de nő esetében nem dicséretes a túl nagy rutin megszerzése.

Ahány párkapcsolat, annyiféle, mint ahogy az emberek is különböznek egymástól. Több fiatal pár együtt éli át a szexualitást, és sok éven át, vagy akár örökre egymás mellett maradnak. Idilli, de sokkal többen tudnak maguk mögött néhány kapcsolatot. Egy amerikai kutatásban is azt vizsgálták, hogy a fiatalkori kapcsolatok hogyan hatnak a későbbi életre. A felmérésből azt tudták meg, hogy aki fiatalként csapodár életet élt, egyik kapcsolatból a másikba ugrált, nem tudott valaki mellett megmaradni, az élete későbbi szakaszában is jó eséllyel marad hasonló. Ha mégis házasságot köt valakivel, az hamarabb végződhet válással, mert az alapszemélyiség az idő múlásával sem változik. Tehát, aki kevesebb kapcsolatot bonyolított le fiatal korában, az sokkal nyugodtabb magánéletre számíthat idősebb korában is? Netán leéli ugyanazzal az emberrel az életét, akinek jóval korábban összeházasodott? A kutatás arra is rávilágított, hogy a kevesebb tapasztalat, a kevesebb kapcsolat tudó személyek jóval elfogadóbbak azzal, ami éppen megadatott. Ez igaz a szexualitásra, a kapcsolat egészére nézve is. Aki többet élt, több személlyel megélt szerelmet, intenzív szexuális élettel tarkítva, annak az elvárásai is nagyobbak lesznek.

Mindenki szenvedélyes szerelemre vágyik, de akik már jó ideje egymás mellett élnek, valószínűleg már tapasztalták a kapcsolat jó és rossz oldalát is. A szenvedély heve lassan csitulhat. Aki pedig többre vágyik, előfordulhat, hogy kikacsint meglévő kapcsolatából, amely akár szakítást, válást is eredményezhet. Ez a probléma persze akkor is jelen lehet, ha csekélyebb rutinnal rendelkező személyekről van szó.

Egy kapcsolat minőségén mit sem változtat az, hogy mennyi tapasztalattal rendelkeznek a felek. Sokkal inkább azon múlik, hogy együtt hogyan élnek meg pillanatokat, hogy élnek egymással, milyen az összhang közöttük.

(Forrás: marmalade.hu | sheknows.com, myenglishclub.com, markmanson.net/képek)