Jump to content

Kiderült mi a tökéletes pár 3 ismérve

2017. 07. 17. 16:10

Mi a legfontosabb tulajdonság egy komoly kapcsolatot kereső 30 feletti szingli számára, amit leendő partnerétől vár el? Az egyik legnagyobb társkereső portál felméréséből végre kiderült. 

A kedvesség a legfontosabb tulajdonság egy komoly kapcsolatot kereső 30 feletti szingli számára, amit leendő partnerétől vár el – derült ki az Elittárs legfrissebb kutatásából, mely több mint 70 000 tag bevonásával készült. A lista második helyén egyébként a szexuális-, a harmadikon pedig az érzelmi összhang végzett.

A megkérdezett párkeresőket arra kérték, hogy értékeljék az egyes tulajdonságok fontosságát, amit a leendő párjukban keresnek. A válaszok alapján a nők 79%-a, míg a férfiak 65%-a gondolja úgy, hogy számára a kedvesség a legkeresettebb tulajdonság, amit partnerükben szeretnének felfedezni.

„A hosszú párkapcsolatban élőknél előfordul, hogy idővel csökken az egymás iránti tisztelet. Így hajlamosak kevésbé odafigyelni egymásra, s arra, hogy mit és milyen stílusban mondanak párjuknak. Ez persze folyamatosan mérgezi a párkapcsolatot. A felmérésben részt vevő szinglik többsége már élt házasságban vagy igazán komoly kapcsolatban, így nem ismeretlen számukra a kedvesség hiányából fakadó kapcsolatromlás, elhidegülés. Ezért nem véletlen, hogy számukra a kedvesség a legfontosabb tulajdonság, ha hosszú távú kapcsolatról van szó” – tette hozzá Salama Marine, az Elittárs pszichológusa.

A kedvesség olyan személyiségjegyeket és értékeket utasított maga mögé a ranglistán, mint az érzelmi összehangoltság, a szexuális összhang vagy a hasonló erkölcsi értékek. Nem meglepő módon az érzelmiség jóval nagyobb hangsúlyt kap a nők szemében (77%), mint a férfiaknál (59%).

TOP 3 elvárt tulajdonság az Elittárs kutatása alapján:
1. Kedvesség
2. Szexuális összhang
3. Érzelmi összhang

A külső megjelenés egyébként már kevésbé fontos. „Tudományosan is bizonyított, hogy a kedvesség és nagylelkűség a két tartópillére egy hosszú párkapcsolatnak. A kedvesség nem abban merül ki, hogy minden egyes percben boldognak mutatjuk magunkat, hanem sokkal inkább arról szól, hogy mennyire vagyunk figyelmesek párunkkal, hogyan adjuk például a másik tudtára a negatív és pozitív érzelmeinket és gondolatainkat úgy, hogy ne sértsük őt meg vele” – fűzte hozzá Salame Marine.

(Forrás: marmalade.hu | Kép: pixabay.com)