Jump to content

Nagy tévhit lepleződött le- kiderült miért fekszünk le valakivel

2017. 03. 31. 18:05

A nők számára az önbizalom növelése és a gyengédség megélése fontos tényező, míg a férfiaknál gyakori motiváló ok az is, hogy érezzék, a másik szerelmes beléjük.

„Drágám, ma ne, fáj a fejem!” vagy „Felébrednek a gyerekek!” – két gyakori indok, ami miatt az intim közeledést elhárítja valamelyik fél. De mi van a másik oldalon, azaz miért fekszünk le valakivel?

Ezért bújnak ágyba partnerükkel a magyarok

A három legfőbb mozgatórugó: az élvezet, a szexuális kíváncsiság és a partner újdonságának varázsa. A sorrend megegyezik a férfiak és nők esetében – derül ki az egyik legnagyobb hazai szexpartner kereső oldal 3 ezer internetezőt megkérdező kutatásából.

Minden második válaszadó bújt már ágyba kifejezetten azért a párjával, hogy szerelmét kifejezze irányába. Érdekesség, hogy a férfiaknál (és a fővárosiaknál) ez gyakrabban fordul elő, mint a nők, vagy a vidéken élők életében. A férfiaknál gyakoribb motiváló ok az is, hogy érezzék, a másik szerelmes beléjük, holott ezt korábban inkább a nőkre érvényes mozgatórugónak gondoltuk volna.

Önbizalom növelése miatt szexelnek a nők

A nők számára az önbizalom növelése és a gyengédség megélése fontosabb tényező, ha ágyba bújnak valakivel, derült ki a kutatásából. A gyengébbik nem számára kevésbé fontos a partner újdonságának varázsa vagy a nemi vágy csökkentése, amelyek inkább a fiatalokra és a férfiakra jellemző motivációs tényezők.

A válaszadók 12 százaléka arról számolt be, hogy kifejezetten utódnemzési céllal bújt már ágyba választottjával és csupán 5 százaléka árulta el, hogy előfordult már, hogy kötelességből feküdt le a párjával. Ez az indok a 30-40 év közöttieknél a leggyakoribb.

Minden ötödik válaszadó számolt be arról, hogy feküdt már le azért valakivel, hogy depresszióját vagy a felgyülemlett stresszt csökkentse az aktus által – ez is kiderült a háromezer fős kutatásból.

(Forrás: marmalade.hu | biokalauz.hu | hirado.hu | Fotó: pexels.com)