Jump to content

Az alvási pozitúra árulkodik a kapcsolatodról!

2017. 03. 08. 08:30

Az együttalvási pózok és a szerelem kapcsolatát vizsgáló legújabb kutatás az Edinburghi Nemzetközi Tudományos Fesztiválon látott napvilágot, és egy eddig ismeretlen ténnyel szolgált. Párkapcsolatban élők, figyelem!

Az együttalvás fontos részét képzi a kapcsolatnak, és nem csak azért, mert szorosabbá teszi a kötődést, hanem azért is, mert az a szerelemi hőfok legárulkodóbb mércéje. Az Edinburghi Nemzetközi Tudományos Fesztiválon közölt tanulmány szerzője, Richard Wiseman professzor (University of Hertfordshire) szerint ugyanis, a kapcsolatban bekövetkezett legapróbb érzelmi, vagy egyéb változás kihat az együttalvásra, azaz az alvási pózok milyenségére. Elvégre, minél távolabb megy valaki a másiktól álmában, az tényleg jelzésértékkel bír.

A „mézeshetek” póz

A szinte teljes összefonódásban álomba merülő páros még mindig ugyan úgy szereti egymást, mint a kapcsolat elején. Ez a pozitúra a sok-sok év után is dúló szenvedélyről, gyengédségről és mély szeretetről árulkodik.

A leggyakrabban azok alszanak így, akik friss randisok, vagy rég nem látták egymást, viszont ha az évek óta tartó kapcsolatban, vagy a házasságot követen is így alszanak a párok, akkor nyert ügyük van, amiz érzelmeket, szerelmet és szenvedély hőfokát jelenti.

A „párbeszéd” póz

Szintén a szeretetről és a mélyen gyökeredző egymás közti kapocsról árulkodik, ám azt az üzenetet is hordozza magában, hogy a két félnek több időt kellene együtt töltenie, és többet beszélgetnie.

Ha egymással szemben alszotok úgy, hogy nem értek egymáshoz, egyenlő félként tekintetek egymásra, ám a szenvedélyes szerelmeskedéssel töltött órák száma jócskán megcsappant a korábbihoz képest, viszont a gyengédség és a bizalom nem veszett ki a kapcsolatból.

A „váll” póz

Amikor a másik vállába fúrva magad nyom el az álom, az megnyugtató és kellemes érzés neked is, és neki is. A tudomány számára viszont ennél többet jelent, mégpedig a védelmező-és védelmezett szerepét. Az, aki a másik vállán vagy mellkasán fekszik, a kapcsolat mindennapjaiban könnyedén alkalmazkodik párja terveihez, akaratához, döntéseihez, egyszóval nem ő a domináns fél, s inkább szereti élvezni a másik fél védelmező magatartását.

Ami a kémiát illeti, forr köztük a levegő, csupán az egyet nem értés okoz néha kisebb zökkenőket.

A „szabadság” póz

Az egymásnak háttal elalvók, akik ráadásul az ágy két végében foglalnak helyet, két módon értelmezhetik a helyzetet. Az egyik magyarázat szerint, mindkét fél független, és erős személyiség, akiknek szüksége van szabad térre, a másik magyarázat viszont a kapcsolati problémákat nevezi meg a „különalvás” okaként.

A kényelmesség, és a megszokottság pozitúrája ez, ahol az egymáshoz érés helyett az alvást választják a felek.

A „kiskifli- nagykifli” póz

Talán a leggyakoribb és legkényelmesebb alvási pozitúra, ami a tökéletes párkapcsolati harmóniáról árulkodik. Valószínűleg a pár túlvan már jó néhány közös éven, de egymás iránt érzett szeretetük nem lankadt, sőt csak még inkább elmélyült, nem akarják még az évek múlásával sem elengedni egymást.

Összekulcsolt lábak, kezek

Egyértelmű jele a szeretetnek, és annak hogy mindkét fél vágyik a másik érintésére, és a szexuális életük is több, mint rendben van. Az összekulcsolt kezek nagyfokú bizalomra, míg csak a lábak összeérintése nehézkes kitárulkozásra, bizalomhiányra, átmeneti problémákra utal.

 

 

 

(Forrás: marmalade.hu | Fotó: brightside.me, storried.com)