Jump to content

Íme a 7 legidegesítőbb férfi tulajdonság

2016. 09. 30. 08:54

Szeretjük és tiszteljük a férfiakat, hiszen ők azok, akiktől hevesebben ver a szívünk, a védelmezőink, a társaink... de van néhány olyan tulajdonságuk és szokásuk, amik minket, nőket az őrületbe tudnak kergetni. Kedves mosollyal az arcunkon és szeretettel a szívünkben szedtük össze ezeket, hogy megmutassuk, nem csak mi vagyunk olykor-olykor kibírhatatlanok.

A háztartás (nem) vezetése

Igen, ide tartozik minden, amit a férfiak teljesen természetesnek hisznek. A koszos zokni tárolása a kanapé alatt, az üres pizzás dobozok a konyhában, a legénylakásban lévő wc-ről pedig már ne is beszéljünk.

Amíg ők valamiért képtelenek megtalálni a határt a tisztaság és a kosz között, addig mi sosem fogjuk tudni megértetni velük, hogy a különbség igenis szemmel látható!

Szarkazmus és irónia

Igaz, az nem kifejezetten férfi tulajdonság, de a pasik mégis előszeretettel használják. 

Az ilyen hangsúllyal közölt mondatoktól általában úgy érzik, hogy jobban uralnak egy-két helyzetet és sajnos nem érzékelik, hogy mi az a pont, amin túl már szavaik bántóak velünk szemben.

Gyűjtögetés

Sokszor évekig őrzik és hordják a lyukas alsónadrágjukat csak mert szeretik, és képesek inkább megenni a lejárt szavatosságú terméket is, mint hogy kidobják. Így bármiről is legyen szó, ha a selejtezésre kerül a sor, annak biztosan vita lesz a vége.

Ezért marad a jól bevált módszer, hogy inkább egyedül pakolunk és takarítunk otthon, míg a szívünk választottja a barátaival focizik. Később pedig csendben próbáljuk a legnagyobb természetességgel közölni a kérdésre, hogy "Drágám, nem láttad a kedvenc kék zoknimat?' azt, hogy "Hát nem igazán!'

Szelektív hallás

Valljuk be őszintén, hogy ennek a tudományát a férfiak tökéletesre fejlesztették.

Pontosan tudják, hogy mikor kell figyelni ránk és mi az az információ, amit már nem "kell" meghallaniuk. 

Macsóskodás

Vajon miért nem értik meg a pasik, hogy nem kell úton-útfélen bizonyítaniuk, hogy márpedig ők az igazi alfa hímek? Szeretnek kötekedni, azt hiszik, nálunk mindent jobban tudnak és imádják a nőket bámulni - amit még akár meg is értünk, csak ne előttünk tennék!

Nem képesek beismerni, ha tévedtek

Még akkor sem, ha tényleg így van. Mindig meg tudják magyarázni, hogy nekik miért is van igazuk és miért is lett volna az a döntés jó, amit ők javasoltak.

Feledékenység

Természetesen azt mindig tujda, hogy a kedvenc focicsapata mikor játszik, vagy hogy mikor nyert utoljára BL döntőt, de más lényeges információkról már nagyon könnyen megfeledkeznek. 

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy a párunk elfelejtette az évfordulót vagy azt, hogy hanyadikán lesz a kísérőnk a barátnőnk esküvőjén, de összességében mellettük szóljon az, hogy azt pontosan tudják, hogyan is engeszteljenek ki minket.

(Forrás: marmalade.hu)