Jump to content

Ne hagyd szó nélkül!

2016. 09. 10. 09:32

A temérdek munka és egyéb tennivalók következtében sokszor vagyunk idegesek és feszültek, ilyenkor pedig sajnos hajlamosak vagyunk hirtelen felindulásból megbántani a hozzánk közel állókat, például a párunkat. Ez természetesen bárkivel előfordulhat, de ha már nem pusztán apróságokról van szó, hanem sokkal sértőbb beszólásokról, akkor azokat senkinek sem szabadna eltűrnie. Összegyűjtöttünk 3 olyan mondatot, amit semmiképp se hagyj szó nélkül!

,,Úgyse jön rád az a régi ruha.”

Képzeld el, hogy szombat este színházba készültök, és Te épp azon vagy, hogy a teljes ruhásszekrényedet felforgasd azért az egy régi ruhadarabért, amiben emlékezeted szerint annyira jól érezted magad régebben – ám valamiért nem találod a szeretett göncöd. Az őrület kellős közepén a pasid benyögi az alábbi szívélyes mondatot: „Felesleges keresned, úgyse jön rád az a régi ruha.” Segítőkészségének hála nem csoda, ha az összes türelmed elpárolog és felmegy benned a pumpa.

Mi, nők, amúgy is hajlamosak vagyunk az önbizalomhiányra az alakunk miatt (tisztelet a kivételnek!), és ezen bizony nem segítenek az efféle mondatok. Ilyenkor nem muszáj lenyelned a békát, hanem nyugodtan vágj vissza és közöld vele: „Ha majd Abercrombie & Fitch modellhez leszel hasonló, akkor megpróbálok én is Victoria’s Secret modellé válni”. Persze lehet, hogy nem fogja tudni, miről beszélsz, de ez esetben nyugodtan ajánld neki a Google képes keresőjét. Remélhetőleg a jövőben nem hozakodik elő efféle bántó beszólásokkal.

„Ja, bocs, elfelejtettem mondani, hogy ma is átjönnek a srácok!”

Ha úgy érzed, a pasid fontossági listáján először vannak a családtagjai, aztán a közeli barátai, majd a haverjai és a kollégái, és csak ezek után jössz Te, akkor ideje a tettek mezejére lépned. Például ha Te vagy az utolsó, akinek szól, hogy a haverjai ismét átjönnek este, vagy legrosszabb esetben csak onnan tudod meg az infót, hogy már csöngetnek és átöltözni sincs időd, akkor ezt semmiféleképpen se hagyd szó nélkül.

Tiszteljen annyira, hogy időben szól a programokról és értse meg, hogy nem feltétlenül vagy oda azért, hogy a haverjai minden áldott este nálatok tanyáznak. Ha esetleg nem hajlandó együttműködni, és a szomszéd macskájára is több időt szán, mint rád, akkor gondolkodj el a kapcsolatotok jövőjén.

„Túl érzékeny vagy!”

Mondja ezt legtöbbször azután, hogy valamivel megbántott és Te a tudtára adtad, mennyire rosszul esett ez neked. Erre ahelyett, hogy empatikusan belegondolna a helyzetedbe, inkább rádob még egy lapáttal és közli, hogy túl érzékeny vagy és csaktúlreagálod a helyzetet. Ne hagyd szó nélkül!

Magyarázd el neki, hogy nem egy érzéketlen robot vagy – igen is lesznek olyan szituációk, amelyekre érzékenyen fogsz reagálni, ezt fogadja el és inkább törekedjen arra, hogy ne ő legyen az okozója az efféle helyzeteknek, azaz ne generálja a szorongást és a stresszt.

(Forrás: marmalade.hu)