Jump to content

Kapcsolat a munkahelyen

2016. 02. 16. 18:00

A munkát nem szabad hazavinni és az otthoniakat terhelni munkahelyi problémákkal. Legalábbis nem szabad túlzásba esni. Azonban a kapcsolatot sem jó munkahelyre bevinni, netán csak kordában tartva. De mi van akkor, ha kapcsolat tagjai egy helyen dolgoznak?

A szerelem, az igazi társ megtalálása olykor nem a szórakozóhelyeken, utazás során alakulhat ki emberek között. A munkahely épp ilyen, szerelemre alkalmas terep lehet főleg ott, ahol vegyes felosztású a munkaerő. Egy kicsit meg kell állni és körbe kell nézni.

Lehet, hogy évek óta együtt dolgozik valaki másik nemhez tartozó kollégájával, de ez ideig fel sem figyelt rá. Ha pedig már minden jel arra utal, hogy két ember között olyan hullámok cikáznak a levegőben, amely már több egy szimpla munkahelyi kapcsolatnál és ezt csak tovább szeretnék mélyíteni, akkor bizonyos szabályokat be kell tartani. Teljesen mindegy, hogy alkalmi, vagy netán komoly kapcsolatot létesítenek közös munkahelyükön egy pár tagjai, az teljességgel igaz az ilyen helyzetben, hogy kellően óvatosnak kell lenniük. Nem árt számba venni a kapcsolat következményét, és hogy az a hétköznapokban hogyan egyeztethető össze a munkahelyen. Ott, ahol mind a ketten a napjuk nagy részét együtt kell tölteniük, és később akár még közös otthonukban is együtt kell lenniük (ha már abban a fázisban vannak). Még ha nem is pesszimistán indul neki bármilyen kapcsolatnak az ember, a munkahelyi szerelem során azonban fontolóra kell venni azt is, hogy mi van, ha bekövetkezik a legrosszabb? Vagyis mi van akkor, ha a kapcsolat nem alakul a legrózsásabban? Éppen ezért szükséges mérlegelni azt, hogy a kialakuló románc nem ütközhet-e valaki érdekébe? Az is elképzelhető, hogy olyan emberek között lángol fel szerelem, akik habár egy munkahely tagjai, mégsem találkoznak a hét minden napján, ha mégis, akkor is lehet csak igen rövid időre. Ha azonban versenyhelyzet alakul ki a pár tagjai között, az ugyancsak rosszat eredményezhet mind a munkahelyen, mind pedig a viszonyban is. A főnökség és a többi beosztott, hogyan ítéli meg a románc tagjait? A pletykálkodást egyáltalán nem lehet kizárni ilyen helyzetben, és nem biztos, hogy erre fel lehet készülni. És persze ott van az az eshetőség is, hogy a pár szakít. Ez után az egy helyen való dolgozás kényelmetlenné, akár kezelhetetlenné válik és akár a munkahely váltása lehet csak a megoldás.

A munkahelyen, kollégák közötti szerelmi kapcsolatban nagyon fontos annak eldöntése, hogy ki előtt vállalják fel a kapcsolatot. Ezt közösen kell eldönteni. Eleinte szinte biztos a maximális titoktartás, ám egy idő után valaki úgyis gyanút fog. Előbb vagy utóbb fel kell vállalni a kapcsolatot, főleg ha már érzelmileg stabil alapokon nyugszik, vagy pedig véget vetni az egésznek.

(Forrás: countmarco.co.uk/kép)