Jump to content

Mit akar a férfi?

2015. 12. 05. 15:31

Gyakran a nők azok, akiknek vágyai, gondolatai mélyen rejtve maradnak. De mi van akkor, ha a férfi sem mondja ki nyíltan, hogy mire vágyik? Most egy terapeuta osztja meg velünk, mik azok a dolgok, amiket a leggyakrabban hall a férfiaktól egy párterápia során.

1. A férfiak szeretnék hallani, hogy a feleségük szereti őket
Ha valaki hosszú évek óta él házasságban, az közel sem jelenti azt, hogy tisztában van azzal, hogy partnere még mindig szereti. A megerősítés sosem árt, és nem is lehetne nagyobbat tévedni, ha azt hangoztatjuk, hogy „azért nem mondom, hogy szeretlek, mert már úgyis tudod”. Ezt felejtsük el!

2. A férfiaknak térre van szüksége, különösen egy vita után
Ne érezd rosszul magad, ha a pasi inkább otthon ül, mintsem a plázába veszi az irányt, hogy együtt vásároljatok be karácsonyra. Néha a páros dolgokból is megárt a sok, ezért nem kell rá neheztelni akkor sem, ha egy kis csetepaté után külön vonul.

3. A férfiak szeretnék, ha néha a nők is kezdeményeznék a szexet
És nem csak kezdeményezni, de kicsit bátrabbnak, újítóbbnak, izgalmasabbnak is lenni. Egy szó, mint száz, a férfiak szeretik érezni, hogy akarják őket.

4. A férfiakat is meg kell hallgatni
Ahelyett, hogy lélegzetvétel nélkül mondanánk a magunkét, inkább beszéljünk lassabban – és szünetekkel, ha lehet. Mivel a nők könnyebben dolgoznak fel jóval több információt, mint a férfiak, a párterápia során bevett gyakorlat, hogy a feleség feltesz egy kérdést a férfinak, és hagy neki elég időt, hogy átgondolja a választ.

5. A férfiak szeretik, ha dicsérik és értékelik őket
Sok férfi azt érzi, hogy életük párja nem értékeli eléggé amit csinál, vagy pedig semmi jelét nem adja annak, hogy felnéznének rá. Az évek előrehaladtával, különösen, ha gyerekek is vannak, könnyű elfeledkezni arról, hogy kinyilvánítsuk hálánkat vagy csodálatunkat a másik felé.

6. A férfiak is vágynak az érintésre
A férfiak számára is fontos az intimitás, ne hagyjuk, hogy idővel elmúljon. Ahogy telik az idő, a párok hajlamosak leszokni a csókokról, az érintésekről – de ez egyáltalán nem törvényszerű! Csak emlékeztetni kell magunkat rá.

7. A férfiak is szeretnék kivívni a tiszteletet
Bár manapság gyakrabban halljuk azt, hogy a nők azok, akiket nem tisztelnek eléggé egy párkapcsolatban, a férfiak ugyanúgy vágynak a megbecsülésre. Sok férfi szeretné azt, hogy felesége felnézzen rá, és tisztelje azért, amilyen valójában. „Ha a nők is kinyilvánítanák, hogy miért tisztelik párjukat, a házasságok boldogabbak lennének” – vallja a párterapeuta.


www.huffingtonpost.com