Jump to content

Fiatalabb férfi oldalán

2015. 11. 27. 16:00

Manapság már nem ritka az olyan párok kialakulása, ahol a hölgy jóval korosabb, mint a férfi. Habár nem mindig feltűnő, sokszor szinte észre sem vehető ez a korkülönbség, de van, akit ez megrémiszt. Előfordulhat, hogy egy bimbózó kapcsolat elején az idősebb nő fél belemenni a románcba.

Szerelemben nincsenek korlátok, határok. Tény, de a szerelemben, a kapcsolatban jól kell éreznie magát mindkét félnek. A túlzott különbségeket nem mindenki tudja olyan jól tolerálni, hogy tartós kapcsolatot létesítsen a nála valamiben sokkal különbözőbb férfival. Az elmúlt századokban is voltak olyan párok, ahol nagy volt a korkülönbség, de leginkább a férfi javára. Sok nőt kifejezetten zavar, ha nála akár kevéssel is, de fiatalabb férfiak udvarolnak. Olykor azonban érdemes megszabadulni láncainktól. Ha csak néhány év van a pár tagjai között, de a szerelem igazán létező közöttük, akkor ez vita tárgyát nem képezheti. Még a gondolati szinten felmerülő kétségek is megszűnnek. Egy-két évnyi korkülönbség észrevehetetlen. Csak maga a tudat befolyásolhatja károsan a kapcsolatot, de ha a szerelem erő, intenzív, akkor ez nem okozhat gondot.

A nők úgy vannak kódolva, hogy az idősebb férfiakhoz vonzódnak általánosan. Mindegy, ha ez a különbség csak néhány év. A lányok jóval korábban érnek lelkileg is, éppen ezért időt kell adniuk a férfiaknak, hogy hozzájuk mérten érett ember legyen a társuk. A túlzottan nagy korkülönbséget legtöbbször annak tulajdonítják, hogy a fiatalabb férfinak anyai szeretetből van hiánya, ezért egy idős nőben találja meg a társát és ezt a meg nem kapott szeretetet. A nagy korkülönbségben az a veszély is fennáll, hogy az első boldog idők után megszűnhet, vagy csökkenhet ez a fajta biztonságérzet, esetleg a nő oldalán annyira megerősödik a férfi, hogy nem fél új szerelmet keresni és kapcsolatot létesíteni mással.

Ha stabil érzelmeken alapszik az a kapcsolat, amelyben a nő javára írható életkor magasabb, szóba kerülhet a gyermekvállalás. Ha már maguk mögött tudnak válást is, akkor könnyen lehet, hogy az egyik, vagy mindkét fél részéről van gyermek. Ez vízválasztó lehet a nagyobb korkülönbség miatt is. Ha megtalálják a közös nevezőt, az olyan utat, amely járható, és mindkét fél azonosat akar, akkor van jövője a kapcsolatnak. Ha a férfi még „élni” szeretne, nem akar elköteleződni, nem érett az apaszerepre, akkor bonyolódhat a helyzet. Az is felmerülhet, hogy a fiatalabb férfi szeretne gyermeket, mert még nincs sajátja. Ha a nőnek már vannak gyermekei, és nem szeretne már többet szülni, szintén olyan krízishez vezethet, amelynek vége a szakítás lehet.

Amíg a férfinál idősebb hölgy szinte biztos, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott és tartós kapcsolatot szeretne létesíteni, addig a fiatalabb férfi nem feltétlenül így gondolkodik. Az előélete árulkodó lehet, a szép szavak elillannak, ideig-óráig tartanak. Ha egy férfi még nem tud addigi életéből tartós kapcsolatot felmutatni, könnyen lehet, hogy arra nem is érett.

Az igazán nagy érzésekkel teli, harmonikus kapcsolatban nem számítanak az évek. Egy a lényeg, hogy a pár mindkét tagja jól érezze magát.

(Kép forrása: nytimes.com)