Jump to content

A hasonlót keressük

2015. 11. 04. 10:00

Azt szokták mondani, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Ez az ellentét valóban izgalmas lehet egy kapcsolatban, hiszen annyi felfedeznivaló van a másikban, amilyen én nem vagyok, csakhogy hosszú távon bújnak elő ennek hátulütői. Lehet nem is kell olyan hosszú táv a konfliktusok kiélesedéséhez.

Bennünk él és előfordul, hogy győzködjük is saját magunkat arról, hogy éppen ez a nagy különbözőség fog minket párunkkal összetartani, de általánosságban az mondható el, hogy azok között alakul ki igazán tartós és mély kapcsolat, akik hasonlítanak egymásra valamilyen területen. Ha csak magadra gondolsz, óhatatlanul is olyan párra vágysz, és tudat alatt is olyat keresel magad mellé, aki megegyezik valamiben veled. Ha egyedülálló vagy, de már unod ezt az állapotot és ismerkedésre adod a fejed, lényegében bárki, aki a másik nemet képviseli potenciális társalany. Ha megakad egymáson a szemetek, indulhat a flört.

A flört csak akkor kölcsönös, ha mindkét fél lát a másikban lehetőséget. Ilyenkor a tudatalatti is felszínre tör. Keressük, hogy az illető miben hasonlíthat ránk. Ha találsz valóban egyezéseket, az nyugalommal és bizalommal hat lelkedre, nagyobb elánnal indulsz neki a folytatásnak. Ha ellenállhatatlan vágyat érzel arra, hogy a kiszemelt és már valamilyen szintű kapcsolatot felvett személlyel jobban megismerkedj, akkor alkalmazd a flört lényegét. Tedd magad vonzóvá úgy, hogy a másik figyelmét felkorbácsold, és ellenállhatatlan vágyat érezzen arra, hogy megszólítson, hogy megismerjen, netán beléd is szeressen. Ha már úgyis figyelitek egymást, akkor figyeld meg a mozdulatait. Másold le a testtartását és a gesztusait. Mint egy reklám jelenet, de ha hasonlóan viselkedsz, mint ő, beindítod a tudatalattiját. És itt jön előtérbe a hasonlóság iránti vágy, annak keresése a másikban. Mivel már alapjában véve kiszúrt a tömegből, és már a szemkontaktus felvétele is megtörtént, akár egy kacér mosolyváltáson is átestetek, még vonzóbbá teszed magad számára azáltal, hogy hasonlónak lát saját magához. Látni fogod rajta, hogy valóban felkeltetted a figyelmét vagy sem.

Ha egyszer a szekér beindul, akkor már mehet akár a kacérabb játék is. Tedd próbára. Válts lábtartást, ülj másképp, mozdulj meg. Követi a mozdulataidat? Első körben nem is biztos, hogy ezekre felfigyel, ezért ha nem veszi észre, akkor próbálkozhatsz más ülésmóddal is. Ezt a végtelenségig csinálva igen nevetségessé tehetjük magunkat, úgyhogy csak csínján és ne látványosan tedd. Ha több próbálkozás után sem reagál mozdulataidra, akkor vagy nem szimpatikus neki, amit csinálsz, netán riasztónak találja vagy egyszerűen csak még korai. Éppen ezért nem szabad túlzásokba esni.

(Kép forrása: themodernman.com)


Notice: Undefined index: content_pr in /srv2/infinety/marmalade.hu/admin/data/modules/md_content_new.php on line 437