Jump to content

Ezeket ne egyed szex előtt!

2015. 03. 18. 11:12

Már napok óta erre a romantikus estére készültél, gyönyörű fehérneműt és friss lepedőt is húztál? Aztán az utolsó pillanatban tönkreteszi a forró hangulatot egy rossz időben érkező hascsikarás, vagy az, hogy tudtodon kívül igazi vágycsökkentő fogásokkal laktál jól. Elmondjuk, milyen ételeket érdemes kerülni, ha nem akarod, hogy az ételed hazavágja az estédet!

Amit megeszel, hatással van arra, hogyan érzed magadat az étkezés utáni egy-két órában. Nem mindegy tehát, hogy mit rendelünk egy gyertyafényes vacsorán, hiszen ha nem vagyunk a hatásukkal tisztában, könnyen lehet, hogy épp egy nagy tál anti-afrodiziákumot lapátolunk magunkba. Lássuk tehát, mik azok a fogások és ételfajták, amiktől jobban tesszük, ha megtartóztatjuk magunkat egy romantikus randevú előtt.

1.- Medvecukor: A különleges ízű édesség csökkenti a tesztoszteron szintjét a szervezetben.

2.- Sajt: A vacsora lezárásaként semmiképpen se sajttálat rendeljetek, ha még az ágyban is szeretnétek hancúrozni utána! A tejtermékek ugyanis igazi vágycsökkentők, a sajt ráadásul még puffadást is okozhat!

3.- Bab: Egyéntől függ, hogyan reagál a szervezet a babra. Van, akit azonnal temérdek energiával lát el, de sokan vannak, akiket inkább eltompít és felfúj az amúgy igencsak egészséges hüvelyes. Randi előtt viszont talán ne kockáztassunk, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban...

4.- Csokoládé: Ha desszertnek egy kis édességre vágyunk, inkább a keserű csokoládét válasszuk az édesebb ellenében. Míg az előbbi igaz vágyfokozó, az utóbbi kegyetlen libidógyilkosként tud viselkedni!

5.- Hot dog: Mint a legtöbb felvágott, a virsli sem a legjobb választás, ha a libidónkról van szó.

6.- Menthol: Az illatos növény csökkenti a tesztoszteront, így a vágyat is.

7.- Tonik: Kinintartalmának köszönhetően csökkenti a szexuális vágyat is. (De malária ellen talán jó!)

8.- Sült krumpli: Magas glikémiás indexe miatt hullámzó lesz tőle a vércukor- és az energiaszintünk is. Ha pedig nem jó minőségű olajban, vagy nem elég ideig sütötték, akár rosszullétet is okozhat a legkritikusabb pillanatban!

9.- Vörös húsok: Akárcsak a bab, a vörös húsok emésztésének folyamata is egyéntől függ, ha nem vagy vele tisztában, milyen hatással van a te szervezetdre, inkább rendelj csirkemellet steak helyett.

10.- Tofu: A tofu és a szója is csökkenti a tesztoszteron szintet.

(Kép: dcrunelle.shost.ca)