Jump to content

10 házassági tanács a legprofibbaktól

2014. 10. 19. 10:29

Esküvőre készülődve vajon ki mástól is kérhetne megbízható tanácsot az ember, ha nem a profiktól, azaz olyan pároktól, akik már maguk is jó ideje tapasztalják a házasság hullámhegyeit és völgyeit?

A Redditen számtalan válasz érkezett a kérdésre: ’Mi lenne a legjobb tanács, amit friss pároknak adnál?’. A World Life Style ezekből a néhol vicces, néhol mély bölcsességről és tapasztalatról árulkodó válaszokból válogatta ki a megható gyöngyszemeket.

-A legtöbb együtt töltött idő NEM a szexről fog szólni, ezért ha azt akarod, hogy a házasságod hosszú távon is kitartson, legjobb ha a pároddal jó barátok is vagytok.

-Valahol azt hallottam, hogy ha meg tudod magyarázni, miért szereted, akkor az nem szerelem. Imádhatod a szőke haját, a tökéletes mosolyát, a varázslatos alakját, de ezek mind megváltoznak idővel. Ha nem érzed, hogy ezeket a változásokat el tudod fogani, akkor nem szerelmes vagy, csak vágyakozol utána.

-Sohase hagyd abba a pároddal való randizást!

-Ne felejtsd el, hogy ugyanazok a személyek maradtok az esküvő után is, az új címke ezen semmit sem fog változtatni. Számtalan házasságot láttam már amiatt tönkremenni, mert ami a srácban édes és cuki volt, azt férjként már nem tolerálták neki. Könnyű elveszni a címkék tengerében, de érdemes észben tartani: ha a barátnőd utál mosogatni, feleségként sem fog rajongani érte.

-Két szóban össze tudom foglalni a tanácsom: Ne hazudj! Szinte minden nagyobb probléma egy hazugsággal kezdődik. Ha a kapcsolatod nem bírja el az igazságot, akkor nem bír el semmit sem.

-Viták esetében először próbáld a másikat megérteni, és csak utána megértetni magadat.

-Sűrűn dicsérd és értékeld a másikat, és mondd el neki, mennyire szereted.

-Találj egy olyan helyet, vagy módot, ahol őszintén, nyitottan tudtok egymással beszélgetni, és ahol bátran lehettek sebezhetőek is akár. Van, aki együtt fürdik a férjével, és ott beszélgetnek, van, aki kézenfogva összebújik a párjával este az ágyban.

-Felejtsd el azt a téveszmét, hogy mindenért fele-fele arányban vagytok felelősek a kapcsolatban. Nem. Mindketten 100%-ban felelősek vagytok érte.

-Mondjátok el egymásnak, hogy ’szeretlek’. Naponta többször, minden egyes alkalommal, ha találkoztok, vagy el kell válnotok. Fogjátok meg egymás kezét. Érintsétek meg egymást. Osszátok meg egymással a agondolataitokat, az érzéseiteket, örömöket és bánatokat. Helyezzétek a másikat magatok elé. Ne vegyél el anélkül, hogy adnál. És nevess sokat. Élvezd az életet.

(Kép: quotev.com)