Jump to content

„Boldogságban, békességben”

2014. 08. 11. 11:18

Egy házaspár életében temérdek súrlódás adódhat nap mint nap. Ám nem biztos, hogy érdemes kenyértörésig vinni a dolgot egy rossz helyen kinyomott fogkrémes tubus miatt, vagy azon összeveszni, ki vigye le a szemetet.

Dr B. Janet Hibbs szerint mindenki másképp látja, hogy mi lenne a dolgok igazságos elrendezésének módja, hiszen ezek nem kőbe vésett szabályokon, hanem rugalmas, változékony dolgokon is múlhatnak. A szakember ezért a következőket tanácsolja arra, hogyan kössünk kompromisszumot és éljünk egymás mellett boldogságban, békében.

-Gondolja újra át az elvárásait!

Alaposan vegye magában végig, pontosan mi is lenne az ideális az Ön számára az anyagiak, a házimunka, a szex, vagy bármi más konfliktusokkal terhelt területen, majd ezt beszélje át a párjával is! Ne felejtse el, hogy az Ön elképzelései nem feltétlenül fedik le a másikét is, és igyekezzen rugalmasnak lenni a tárgyalás folyamán! Így egész biztosan létre fognak tudni hozni egy olyan felállást, mely mind a kettejük számára kielégítő.

-Néma gyereknek...

Ne csak panaszkodjon és zsörtölődjön, ha úgy érzi, a párja nem segít Önnek eleget. Ne felejtse el, a másik minden bizonnyal nem gondolatolvasó! Mondja el pontosan, érthetően, mit is szeretne, mit vár el házastársától!

-Mutassa ki, hogy értékeli az igyekezetét!

Még ha nem is pontosan úgy pakolt, vagy mosogatott el a párja, ahogy azt Ön szerette volna, azért jár neki a dicséret az igyekezetért. Ha így járunk el, leközelebb is szívesebben fog segíteni.

-Legyen rugalmas a szabályokat illetően!

Alakítsa inkább őket az élet újabb és újabb fordulataihoz, akár egy kisbaba érkezéséről, akár egy ház vásárlásáról van is szó.

(Kép: flixya.com)