Jump to content

Mentális tréninggel is javíthatók a szexuális panaszok

2014. 08. 10. 11:27

Egy friss kutatás szerint nem csupán az előjátékon múlik egy nő gyönyöre, hanem fejben dől el, vajon örömét fogja-e lelni az együttlétben, vagy sem.

Az ottawai egyetem az emberi szexuális viselkedést vizsgáló kutatói olyan nőket faggattak ki, akik számára nehézséget okoz a csúcsra jutni. Válaszaikat ezután összehasonlították olyanokéval is, akiknek viszont ezzel nincs problémája.

Ebből megállapították, hogy azok a nők érik el nehezebben az orgazmust, akiknek kevesebb erotikus gondolatuk van, illetve akik nem koncentrálnak eléggé a saját testi örömükre szex közben.

Az önkielégítéseik során azonban mindkét csoportba tartozó nőknek ugyanannyi erotikus gondolata volt.

- Az, hogy mennyire képes az agyuk a partnerükkel való együttlét során is ezekre a gondolatokra fókuszálni, sokkal nagyobb hatással volt a boldog kimenetelre, mint azt korábban feltételezték volna a kutatók, -állítja a tanulmány egyik társszerzője, Pascal De Sutter.

Mindez azonban szerencsére tanulható folyamat, éppen ez lehet az oka annak a jelenségnek, hogy az idősebb nők körében sokkal ritkábban jelenik meg ez a probléma, mint fiatalabb társaiknál.

A mostani kutatás áttörést is jelenthet a szexuális problémák kezelésében, hiszen sok esetben az agy erotikus ”tanítása” is megoldást jelenthet.

Talán igazuk van a kutatóknak, és mint sok minden más is az életben, a gyönyörünk is „fejben dől el”.

(Kép: johnkesocheja.com)