Jump to content

Romantikus italok nyári estékre

2014. 07. 20. 11:18

Talán nincs is annál bizsergetőbb érzés, mint amikor egy forró nyári éjszakán a szerelmünkkel kiülhetünk a teraszra, vagy a kertbe, esetleg a tengerparti fövenyre, hogy édes semmiségekről csevegjünk hosszú órákon át.

Mi mással is lehetne ezeket a varázslatos nyárestéket feldobni, mint egy pohár gyümölcsös koktéllal, melyek egyesítik a szezon ízeit a romanikus hangulattal? Ha nagyon bátornak és válalkozókedvűnek érezzük magunkat, akár Tom Cruise-os mozdulatokkal is keverhetjük az italokat!

Íme néhány nagyszerű ital, melyekkel fokozhatjuk a hangulatot:

-Amore Vietato –azaz tiltott szerelem

Turmixoljunk le két nagyméretű, érett epret, adjunk hozzá ízlés szerint egy kis cukorszirupot, majd keverjünk bele 60 ml gint, 30 ml narancslevet, végül osszuk el két martinis pohárba.

-Csokoládéimádók Margaritája

Keverjünk el három rész csokoládés tejet egy rész Silver Tequilával, egy rész eperpürével, majd osszuk el két pohárba. A tetejét díszíthetjük csokiforgácsokkal, a pohár szélére pedig helyezzünk egy-egy epret.

-Görög cseresznye

Koktélsékerben rázzunk össze 60 ml barack ízesítésű vodkát, egy fél pohárnyi kimagozott, leturmixolt, édes cseresznyét, 15 ml baracklikőrt, 15 ml cseresznyés brandy-t, 15 ml citromlevet, majd mindezt öntsük fel ízlés szerint habzóborral. Töltsük hosszúkás poharakba, a tetejét pedig díszítsük koktélcseresznyével.

-Epres Csók

50 ml Absolut Vaniliát rázzunk össze 15 ml eperlikőrrel és egy löttyintésnyi ananászlével, majd öntsük fel pezsgővel.

-Elmúlt nyári emlék

75 ml Absolut Vaniliához keverjünk 10 ml eperlikőrt, baracklevet, kókuszkrémet és kókuszreszeléket, majd jéggel együtt alaposan rázzuk össze. A tetejét díszítsük kókuszforgácsokkal.

(Cosmopolitan, kép: craveonline.com)