Jump to content

A meztelenül alvás előnyei

2014. 07. 16. 15:12

Marilyn Monroe azt állította, hogy éjszaka az ágyban nem visel semmi mást, csupán öt cseppet a kedvenc parfümjéből. A nagy ikonnak úgy tűnik, igaza lehetett, egy felmérés szerint azok élnek boldogabb házasságban, akik meztelenül alszanak.

Bár a saját párkapcsolatai nem voltak a legsikeresebbek, és házasságai is rendre válással végződtek, ennek biztosan nem az volt az oka, hogy a világhírű színésznő nem hálóingben, vagy pizsamában bújt ágyba, hanem anyaszült meztelenül.

Egy nemrégiben megjenet tanulmány szerint ugyanis leginkább úgy lehet megtartani a házasságunk kiegyensúlyozott, boldog légkörét, ha meztelenül alszunk. A kutatás azt állítja, hogy azok a legmagabiztosabbak a kapcsolataikban, akik pőrén alszanak.

A több mint ezer megkérdezett ember közül a pucéron alvók 57%-a állította, hogy boldog párkapcsolatban él, a pizsamásoknak viszont már csak 48%-a, a hálóingesek pedig 43%-a. A felmérésből úgy tűnik, a legelégedetlenebbek a kezeslábasban szundikálók, igaz ugyan, hogy nekik valószínűleg sohasem fázik meg éjszaka a dereka, viszont a kapcsolataikkal is csupán 38%-uk van kibékülve.

Sokan azt állítják, azért szeretnek anyaszült meztelenül aludni éjjel, mert ez segíti őket az ellazulásban.

A szakember szerint a meztelenül alvásnak az is nagy előnye, hogy a takaró finom anyaga a bőrrel érintkezve nyitottságra és intimitásra inspirál, ami így végül közvetetten a családi boldogságot is eredményezheti.

(Daily Mail, kép: g-1.com)