Jump to content

Milyen gyakran gondolnak a férfiak a szexre?

2014. 06. 25. 11:21

Sokunkat foglalkoztatott a kérdés, miután temérdek mítosz keringet ez ügyben. Szerencsére két pszichológus kutatócsoport is a nyomába eredt a kérdésnek.

Nekem a nagymamám már egészen korán megmondta, hogy minden férfi csak „azt” akarja, és ráadásul mindig csak „azon” jár az eszük. Valószínűleg sokan mások is oszthatják a véleményét, a városi legenda szerint ugyanis a férfiak minden hetedik másodpercben a szexre gondolnak. Ami lássuk be, elég nagy agymunkát igénylő feladat, ha belegondolunk, hogy ez óránként 514, naponta pedig körülbelül 7200 alkalmat jelent. Minden nap??! Hogy nem unnak rá? És ezek mellett hogyan jut idejük bármi mást is csinálni? –tehetnénk fel joggal a kérdést.

A pszichológusokat is nagyon foglalkoztatta ez a problémakör, szerencsére rögvest el is végeztek pár kísérletet ez ügyben.

Az Ohio Egyetem kutatócsapata klikkelő mérőműszert nyomott 283 diák kezébe, majd három csapatra osztva őket megkérte, nyomjanak egy klikket minden egyes alkalommal, amikor kajára/szexre/alvásra gondolnak. Ebből aztán kiderült, hogy egy átlagos férfi mindössze 19-szer gondol a szexre naponta, egy nő pedig csupán tízszer.

A kísérlet érdekessége, hogy a táplálkozásra és az alvásra is többet gondoltak a férfiak a nőknél, amiből talán arra lehet következtetni, hogy az urak sokkal inkább ösztönlények, mint mi, nők.

Érdemes még megjegyezni, hogy a napi átlag 19, amikor a férfiak a szexre gondoltak, milyen eltérő adatokból került ki. Volt olyan résztvevő, akinek klikkelései alapján mindössze egyetlen egyszer jutott eszébe a hancúr, egy másik, vérbőbb alanynak viszont 388-szor, azaz minden második percben a bujálkodás körül forogtak a gondolatai.

Egy másik, hasonló körben végzett kutatás során német felnőtteket láttak el okostelefonokkal, amely egy héten keresztül napjában hétszer jelzett nekik random időközökben, amikor is le kellett jegyezniük, mire gondoltak az elmúlt fél órában. Ez alapján az derült ki, hogy naponta körülbelül hét alkalommal gondoltak az urak a szexre, ami ugye az ezredrésze annak, amit a városi legenda alapján hihetnénk. Ez a szám azonban eltörpült más, hétköznapi témakörök mellett. Úgy tűnik, az emberek sokkal többet agyalnak az étkezésen, alváson, fürdésen, társas kapcsolataikon, nyaraláson, tévénézésen, az emailek és a Facebook lecsekkolásán, vagy akár a kávézáson, mint a szexen.

Végül pedig az is egy érdekes kérdés lehet, hogy a cikk elovasása után Ön mennyit fog a nap folyamán a szexre gondolni...

(psychologytoday.com, kép: rationalnationusa.blogspot.com)