Jump to content

Hogyan ne ismerkedjenek neten keresztül

2014. 05. 30. 08:33

Ha egy mondatban lenne szükséges megfogalmaznom, kicsit talán vulgárisan: ne hazudjanak. A netes ismerkedés során, mint az életben is, nagyon nehezen különböztethető meg a hazugság és a kegyes csalás. Egyiket se tegyék.

Talán profán lesz a példa, de remélem érthető: nézzék meg a legnagyobb közösségi oldalra felkerülő képeket először. Majd azokról a képeket, akiket igen jól ismernek. Majd figyeljék meg ezeket a képeket és az üzenetekből, kommentekből leszűrhető (vélt) személyiségjegyeket, tulajdonságokat. Tegyék ezt úgy, mint egy külsős, objektív szemlélődő. Majd vegyék elő magukban azt a tapasztalatokon alapuló képet az illetőről, amit hordoznak róla. Az első kép sokkal szebb, higgyék el.

A családjától sokszor munkába menekülő apukából mintaapa, a zsémbes anyukából cuki mami, a családot sok esetben dobozból etető családanyából konyhatündér, az égetnivaló gyerekből szavalókirály válik. Csúcs portrék, happy életérzés, sikeres pillanatok. Ha nem ismernénk Őket, el is hinnénk. Nem kritika senki felé, az én portfolióm is pontosan ilyen.

De alapvetően nem párt keresek. :) Ilyenek vagyunk, az azonnali kontrol nélküli virtuális világ szabadságot ad és a „hazudhatunk” illúziójával kecsegtet. Közösségi oldalon mehet, komoly szándékú párkeresésnél azonban felejtsük el.

Egészséges lélekkel rendelkező ember túlbecsüli magát. Ez tény és így van jól, ez ad önbizalmat és gerincet nekünk.

A tudatos párkeresés viszont nem egy közösségi oldal. Rengeteg, sokat próbált profi van fent, ha hazudunk azzal nem csak magunkat és potenciális párunkat csapjuk be, hanem erodáljuk az egész párkeresési csatornát. Ne tegyük, sokan találtak és remélem sokan fognak találni társat a web-en keresztül. Szóval mit ne tegyünk:

• Ne szexpartnert keressünk klasszikus társkereső oldalakon. Vannak erre szuper fórumok.
• Ilyen hirdetésekre ne válaszoljanak
• Ne reagáljunk rá és ne adjunk fel fotó nélküli hirdetést
• Ne kezdjünk bele végeláthatatlan levelezésbe. Azzal ne levelezzünk tovább, aki napokon belül nem szeretne találkozni velünk.
• Ne feledjük, társat szeretnénk találni, nem pedig levelezőcimbit. Személyes randi egyeztetése a cél, ezt ne tévesszük szem elől. Aki ebben nem partner, engedjük el.
• Ne tegyünk fel hazug fotót. Retusálva, sejtelmesen, oldalról sapkában éjszakai lámpafényben….bárki jól nézhet ki. Ne akarjuk eldönteni, mikor nézünk ki jól. Egy korrekt, ápolt, egész alakos fotó, hétköznapi ruhában. És ha Önt választja, úgy, ahogy van, akkor van esélye a randinak a sikerre. Egyébként egy csalódás a rajt, amiből nehéz visszamászni. Ja, és mi férfiak a túl jó fotót a valósághoz képest hazugságnak tekintjük (ha tudnák, hányan azért buknak el egy állást, mert bombázót várunk az interjúra a CV alapján és hááát nem az érkezik, akire számítottunk.. Holott egy ápolt hölgy jön mondjuk, de magasabb elvárást támasztott feleslegesen, mint aminek meg tud felelni).
• Ne hat évvel ezelőtti képet tegyen fel, csak mert az jól sikerült
• Ne tévedjen olyan oldalra, ahol tematizálják a párkeresést (diplomások, ötvenesek, gyermektelenek, stb…) és Ön nem az adott szegmensbe tartozik.
• Tudom, hogy senki nem tesz ilyet, de nem ér letagadni a gyerekeket. Ne a randin derüljön ki ez az „apróság”
• Ne legyenek lúzerek. Ha ez első randihoz az úriember azt kéri, hogy utazzanak saját költségen néhány száz kilométert, felejtsék el az illetőt.
• A testméretek, életkor úgyis kiderül… nem éri meg, és végtelenségig nem korrekt ezzel játszani
• Ne menjenek bele egy első randis hétvégébe…elég egy kávé első körre
• Ja, és ha nem tetszik a randi után a partner, legyenek finomak, ne bántsák meg.

Sok sikert kívánok mindenkinek a párkereséshez, remélem, nem teszik, amit nem szükséges, vagy nem illik tenni.

És ez így van jól.

Legyenek ápoltak és csinosak!

Dr. Csé

 

(Fotó: www.romanceways.com)