Jump to content

Tudományos górcső alatt az erogén zónák

2014. 05. 26. 15:51

A kutatók oldalát már régóta furdalta a kiváncsiság, vajon mi izgatja fel leginkább a nőket? Egy friss kutatás most ennek eredt a nyomába.

Kanadai kutatók, hogy kiderítsék, melyek a legérzékenyebb területek egy nő testén, három típusú ingert vizsgáltak: enyhe tapintást, erős nyomást és vibrálást. Ebből arra jutottak, hogy enyhe érintésre a nyak reagál a legérzékenyebben, nyomásra a mellbimbók, vibrálásra pedig (kevéssé meglepő módon) a csikló. A kutató csapat azt állítja, eredményeik azokat is érintheti, akik mellnagyobbító, vagy nemváltoztató műtétet terveznek, hiszen bele kell kalkulálniuk, hogy az átváltozással az ingerküszöbük is modifikálódik .

A Québec-i egyetem kutatói 18 és 35 év közötti nőket vizsgált az általuk egyedülállónak és forradalmian újszerűnek titulált kísérletek során. A delikvenseknek egy asztalra kellett feküdniük, a kísérlet során pedig bekötötték a szemüket, hogy semmi külső tényező ne befolyásolhassa a kutatás tudományos tisztaságát, majd a három fajta érintést próbálták ki a hölgyek egyes testtájain. A tudományos eszközökkel való ingerlés összesen másfél másodpercig tartott, majd 5 másodperc elteltével megkérdezték a kísérleti alanyokat, hogy milyen érzést tapasztaltak.

A kísérlet végeztével a tudósok megállapították, hogy a nők szexuális érzékenysége és reakciói nagyban függenek az érintés műfajától. A kutatók a testtömegindexet, a mellek méretét, a hormonális fogamzásgátlást, a menstruációs ciklust és a szexuális orientációt is tanulmányozták, de nem találtak összefüggést ezek, illetve a szexuális izgalom mértéke között.

Azonban arra figyelmeztetnek mindenkit, aki plasztikai műtétet tervez a jövőben, hogy az viszont nagyban befolyásolhatja a bőr érzékenységét.

(Kép: bellavaspa.com)