Jump to content

A félrelépés menti meg a házasságokat?

2014. 04. 21. 11:21

Egy kanadai üzletember kifejezetten komoly házasságban élők számára hozta létre társkereső oldalát. A mottója: Az élet úgyis olyan rövid, lépj félre!

Bár az oldal felhasználói között egyre növekvő népszerűségnek örvend, akadnak olyanok, akik nem nézik jó szemmel a hűtlenség intézményesítését. Noel Biderman rendszeresen kap halálos fenyegetéseket, a Vatikán panaszleveleket írt az ügyében, sőt, még a spanyol királnyő is beperelte.

Biderman az Ashley Madison névre hallgató társkereső oldal alapítója. Az oldal kifejezetten házasságon kívüli titkos félrelépésre csábítja az embereket azáltal, hogy összeköti egymással a házas nőket és férfiakat, lehetővé téve, hogy diszkréten találkozhassan egymással.

A randioldal, amely a nők számára ingyenes, és csak a férfiaknak fizetős, számos technológiai segítséget nyújt a biztonságos félrelépéshez. Mobilaplikációjának GPS technológiája feltérképezi a leközelebb lévő lehetséges szexpartnereket. Emellett rá lehet virtuálisan kacsintani rajta keresztül bárkire, azonnali üzenetet küldhetünk, illetve utazási szolgáltatás is tartalmaz, ha valaki esetleg az üzleti útján óhajtana viszonyt kezdeményezni.

Az oldal 2002-ben indult el Kanadából, mára 37 országban több, mint 24 millió felhasználója van. Japánban a tavalyi nyitás óta kilenc hónap alatt egy millióan csatlakoztak az oldalhoz.

–Ez az a régió, ami kultúrálisan a legjobban képes elválasztani egymástól a szexet és a házasságot. –véli az alapító. Biderman szerint a hűtlenség egyébként is jelen van minden kultúrában.

A férfiak 70-80%-a lesz hűtlen valamikor a kapcsolata során, de a nők is ’feljövőben’ vannak, jóval több, mint 40%-uk félrelép valamikor. A hűtlenéség mögött számos ok áll Biderman szerint. Az oldal különösen népszerű gazdasági válságban senyvedő, illetve a tehetősebb, gondtalanabb országokban. De szerinte a fő ok az, hogy az emberi faj biológiailag nincs hűségre programozva –ami nem biztos, hogy a házasságnak rosszat tesz.

-Minnél több ideje van együtt egy pár, annál kevésbé vonzódnak egymáshoz. Húsz év házasság után a szexuális vonzalom gyakorlatilag lenullázódik. Egy viszony azonban, főleg, ha nem derül ki a másik fél számára, feldobhatja ezt a langyos állóvizet, és ezáltal a házasságot is megmenti, ami lehet, másképp válással végződött volna.

Amit Biderman az embereknek nyújt, az a tökéletesen biztonságos affér.

-Nem elég, ha találkozunk valakivel, aki tetszik nekünk. Fontos, hogy ne bukjunk le. Ezt hoztam létre: egy olyan területet, ahol bárkinek lehet viszonya, mert mi ezt technológiailag biztonságossá tesszük a számára.

Ami pedig Biderman úr magánéletét illeti: jómaga tíz éve házas, két gyermek édesapja. Felesége ugyan támogatja urának gyümölcsöző üzleti terveit, de a hűtlenségről alkotott véleményét (talán érthető okokból), egyáltalán nem osztja. -Ha később a szexuális életem a feleségemmel elkezd langyosodni, akkor megpróbálok majd én is viszonyt kezdeni valakivel. –tervezget Noel Biderman.

(Forrás: Telegraph, kép: womansday.com)