Jump to content

Megcsalt a férjem, itt a vég?! (egy férfi szemével) 2. rész.

2014. 03. 15. 18:12

A gondolatsorozat első részében kifejtettem, hogy mi is a megcsalás a mi szemünkkel, illetve hogy három faj él a férfi populációban és annak jó néhány alfaja. Ezek pedig az aszexuálisak, a gyávák és a küzdők. Ebben a részben ajánlom figyelmükbe a gyávákról szóló gondolatokat.

Igazából már az elnevezés is erős, pongyola és talán férfi társaim számára is bántó lehet. Ezért elnézést kérek, de fenntartom az állításom. Viszont kedves hölgyeim, kapaszkodjanak meg, ha ilyen a párjuk (amit persze, remélem, konkrétan nem tudnak), mert a legveszélyesebb csapat. Legalábbis szerintem.

A gyáva faj jellemzője, hogy hullámszerűen vagy folyamatosan, de megfogalmazódik bennük a félrelépés vágya, az újdonság keresése, az élet színezésének akarása. Ők is érzik már azt a (hölgy partnerek számára természetesen elfogadhatatlan) belső késztetést a vadászatra, az újra, amelyet nem elégíthet ki semmi, ami ismerős, megszokott, bármily jó is. De ez a késztetés elfojtódik, máshol tör ideig-óráig utat (felnőtt filmek nézegetése, gyűjtőszenvedély, felnőtt kori teljesítmény sport űzése, stb..) de ez hamu alatt a parázs. Hangsúlyozom, ha az Ön partnere egy veterán autót gyűjtő masters triatlonos, akkor a dolog fordítva nem igaz természetesen, becsülje meg és legyen rá büszke.

Szóval a gyáva nem mer lépni, de lépne..de nem mer, de lépne..na és ebben őrlődik. Fontos, ez esetben a gyáva, fizetős szolgáltatásokat sem vesz igénybe, Ő tényleg küzd magában, magával. Na jó, ezt a szenvedést azért barátaival igen gyakran és hosszan osztja meg, akik persze bátorítják, hogy lépjen át a küzdők világába, vagy mivel rövid otthon a póráz, gyorsan felejtse el még a gondolatot is.

Nagyon jó védelmi mechanizmusokat talál ki magának, ezzel akár évekre meggyőzve a lelkiismeretét, hogy Ő más mint a többiek. A gyáva viszont úriember. Nem a vadászat érdekli, mint a küzdőket, hanem konkrét zsákmányról ábrándozik. Kolléganő, benzinkutas hölgy, iskolából anyuka, ügyfél, szomszéd házból az opeles…de vágyának valós személye van!

Gyávaként ilyeneket teszünk és gondolunk, hogy ellenálljunk a kísértésnek:

1. Biztosan az első alkalommal lebuknék
2. Teljesen értelmetlen belemenni, nincs jövője
3. Nem nézek ki annyira jól, hogy pont én kellenék Neki
4. Túl idős
5. Túl fiatal
6. Nem lesz jó vége
7. Szerelmes leszek, nem lesz jó vége
8. Ő lesz szerelmes annak még inkább nem lesz jó vége
9. A férje ledarálja a fejemet
10. A feleségem is ledarálja a fejemet
11. Valamelyikünket kirúgják
12. …….

Na és ebből még számtalan. De a leírtak csak az alapját adják annak a Pompei pusztulásához fogható drámának és katarzisnak, ami bekövetkezik, ha fordul a kocka. Ekkor ugyanis a tudatos vadászból, aki nem tölti meg a puskát, ösztönös vad lesz. A gyáva szinte mindig elbukik, ha az áhított hölgy nyit az irányába. Mint jég a jégen csúszik bele az elszabadult és kontrolálatlan vágy tengerébe, sok esetben fatális hibákat vétve és szétbarmolva maga körül mindent.

A gyáva abban a tudatos, hogyan ne csaljon meg valakit. A küzdő abban, hogyan csaljon meg valakit. Önmagában a téma morbid, amiről írogatok, de a gyáva eszetlenné válik, míg a küzdő higgadt és tudatos marad. A gyávát óvni kell mindentől és rövid pórázon tartani, meg imádkozni, hogy a vad ne forduljon hátra. Szóval ez kemény és kiismerhetetlen pálya, mivel nem történteti a dolgait, hanem egy idő után a dolgok történnek vele. Az ugye meg nem egy jó ómen, ha így élünk...

Így férfiként, természetesen nem elfogadtatva a hölgyek irányába ezt a viselkedésünket, de a gyáva a legnagyobb veszély. Mert ő dönt, borít esztelenül, olyanokat tesz, ami visszafordíthatatlan és sok esetben megalázó helyzetet teremt a hivatalos partner számára is.

Isten óvja Önöket a gyáváktól. :)


Folyt. köv.


Dr. Csé

 

(fotó: wowmuseum.org)