Jump to content

Megcsalt a férjem, itt a vég?! (egy férfi szemével) 1. rész.

2014. 03. 10. 14:12

Bár a dolog (mármint a megcsalás) számossága, mértéke, milyensége nehezen meghatározható, hiszen nehéz kutatni, de tudjuk, hogy létezik. Sőt, él, virul, lehetőségei, terei és résztvevői köre bővül. De mielőtt ráhúznánk a vizes lepedőt minden csalfa férjre, előtte még álljunk meg egy szóra.

Tisztázzuk, mi is az a megcsalás. Mindennapi tevékenységem okán, sokat és mélységében beszélek férfiakkal, így íme, néhány, mondhatni, rengeteget hallott válasz:

• Ha nem vagyok szerelmes, az nem megcsalás. 
• Ha a feleségem (barátnőm) megcsalna, én sem hagynám Őt ott. 
• Én nem fogom otthagyni a családom, de lehetetlen egy életen át csak egy nővel lenni. 
• Nem megcsalás ha fizetek érte. 
• Külön dolog a család és a csajozás, semmi közük egymáshoz. 
• Ex-barátnővel „levés” nem megcsalás. 
• Ha nem lenne szeretőm, már rég nem lenne egyben a család, csak köszönet Neki ezért. 
• Stb…

Kérem Hölgyeim, ne lapozzanak el mérgükben, olvassák a cikket tovább, ugyanis a dologban a meglepő, hogy MI, ezeket teljesen komolyan gondoljuk, és nem csak háborgó lelkiismeretünk termékei. Na jó, annak is, de meg tudjuk győzni magunkat. Esetenként aránylag könnyen. Mivel a téma igen szerteágazó, így ugorjunk vissza az elején feltett kérdésre. Mi is a megcsalás?

Ha mély, etikai alapokat vizsgálunk, akkor találkozunk olyan nézettel is, hogy általánosságban a bűn (így a megcsalás is), a megfogant gondolat maga és a tett csak a következmény. Ennek mentén sok férfitársamat fel is menthetném, ha a „gyávákhoz” mérem őket. Mert ugyanis a férfi, párkapcsolatban élő társadalom, három jól meghatározható csoportra osztható. Először is vannak az „aszexuálisok”. Vannak a „gyávák” és vannak a „küzdők”. És ezeknek alfajai. Darwini világ épül majd néhány cikk alatt. :)

Szóval a sors Őket (aszexuálisok), kordában tartható libidóval áldotta meg, igazából a szex soha sem volt az a terep az életükben, ahol a nagy örömöket, sikereket, birtoklásokat, hatalmat, versenyt... keresték. Hogy miért is nincs bennük ez a vágy olyan mértékben mint a többiekben, annak nagyon sok oka lehet, én nem is nagyon törődnék ezzel a csoporttal, ha nem jelennének meg a világunkban, mint példaértékű, mintaférjek.

Hát kérem, úgy könnyű kihagyni a reggeli kávét, ha valaki nem szeret kávézni. Azért ez esetben nem beszélhetünk kimagasló önuralomról és erkölcsiségről. Egyszerűen nem érdekli a dolog, ezzel nem jelenik meg a megcsalás problematikája sem. Sajnos sok esetben megfigyelem, hogy ha nem csapodár az úriember, akkor otthon sem vonják általában kérdőre a háziágyban nyújtott gyengébb teljesítményért. Ezáltal kérdés kérdést vet fel: hűség, ha valaki azért hűséges, mert eszébe sem jutott hűtlennek lenni? Na jó, elismerem, hűség. Na de így könnyű, ha nem viszi a vér, újabb és újabb vadászterületekre…

Természetesen tudom, hogy a hűség nem igényel magyarázatot. De mint férfi, csak dolgozik a kisördög bennem, hogy ne azokkal foglalkozzunk, akik ha egyedülállóak lennének, sem igen indulnának vadászatra. Ez esetben Ők a szerencsések, és ebből a szempontból azok, akikkel együtt élnek.

Természetesen az ilyen férfinak a hűsége is ugyanannyit ér, mint bárki másé, csak hát be kell valljam, ők vannak kevesebben, a következőkben a veszélyeztetett férfi populációról fogok értekezni.

Folyt. köv.

 

Dr. Csé

 

(Fotó: wowmuseum.org)